• Textstorlek A A
  • Hem
  • >
  • Artiklar
  • >
  • Designerns val: Carin Wester

Carin Wester, designer.

Designerns val: Carin Wester

Guldknappsbelönade Carin Wester väljer sina favoriter ur vårens herrkollektion av sitt självbetitlade märke.

AV Jimmy Guo 10:57 / 29 / Februari / 2012

Hur ser Carin Wester-mannen ut i vår?
– Wester-mannen är i vår en globetrotter som klär sig på ett minimalistiskt vis med lös passform och mjuka material lämpade för en kringresande livsstil. Färgpalettens inspiration återfinns resornas olika miljöer – solblekta pasteller och färger från naturen som olivgrönt, vinrött och gråbrunt. Fjärran östern har inspirerat mannen till att klä sig i material såsom trasmattor och marockanska puffar. Borstade bomullsblandningar syns både i kavajer, shorts och i byxor – en sofistikerad kombination.

Vad har inspirerat er vårkollektion?
– Kollektionen är inspirerad av ett kringresande par som lever på olika kontinenter – Marocko och Kina, och deras brev till varandra där de beskriver vad de ser och upplever under sina resor. Kollektionen är en stark mash-up av dessa platser och är designad för en resande individ.

Carin Wester väljer ut sina tre favoritplagg ur vår-/sommarkollektionen 2012:

Pegasus Silk Jacket, 2 500 kr, Carin Wester.

– Pegasus Silk Jacket i färgen Casablanca Mix är ett av de starkaste plaggen i vår. Materialet är en silkesblandning som påminner om trasmattor och är här skuren som en kavaj i oversize.

Casper Coat, 2 700 kr, Carin Wester.

– Casper Coat i borstad bomull är vår tolkning av den klassiska trenchcoaten. Vi har omarbetat modellen genom att ta bort axelsömmen – något som ger rocken en bättre passform över axlarna. Placeringen av knapparna ger också rocken en ytterligare twist.

Felize T-shirt, 700 kr, Carin Wester.

– Något som verkligen känns som ett signaturplagg för kollektionen är Felize Stamp Tee. Felize har varit vår klassiska T-shirt för herrar i många år men uppdateras i material, tryck och färg. Till våren kommer Felize tee i 100 % linne och har ett marockanskt frimärke tryckt på bröstet.

0 kommentarer | Skriv kommentar

Detta innehåll är skapat av Kings besökare

Skriv en kommentar

Namn
Meddelande
Nedanstående fråga hjälper oss att hålla spam borta från sidan.

Vad blir sjuttio plus nio? Skriv svaret i siffror:

Registrerar du dig och loggar in behöver du inte ange Captchan ovan när du skriver en kommentar.

Snabblänkar

Kings världsunika märkesgalleri