Designerns val: Carin Wester

Guldknappsbelönade Carin Wester väljer sina favoriter ur vårens herrkollektion av sitt självbetitlade märke.

Carin Wester, designer.

Hur ser Carin Wester-mannen ut i vår?
– Wester-mannen är i vår en globetrotter som klär sig på ett minimalistiskt vis med lös passform och mjuka material lämpade för en kringresande livsstil. Färgpalettens inspiration återfinns resornas olika miljöer – solblekta pasteller och färger från naturen som olivgrönt, vinrött och gråbrunt. Fjärran östern har inspirerat mannen till att klä sig i material såsom trasmattor och marockanska puffar. Borstade bomullsblandningar syns både i kavajer, shorts och i byxor – en sofistikerad kombination.

Vad har inspirerat er vårkollektion?
– Kollektionen är inspirerad av ett kringresande par som lever på olika kontinenter – Marocko och Kina, och deras brev till varandra där de beskriver vad de ser och upplever under sina resor. Kollektionen är en stark mash-up av dessa platser och är designad för en resande individ.

Carin Wester väljer ut sina tre favoritplagg ur vår-/sommarkollektionen 2012:

Pegasus Silk Jacket, 2 500 kr, Carin Wester.

– Pegasus Silk Jacket i färgen Casablanca Mix är ett av de starkaste plaggen i vår. Materialet är en silkesblandning som påminner om trasmattor och är här skuren som en kavaj i oversize.

Casper Coat, 2 700 kr, Carin Wester.

– Casper Coat i borstad bomull är vår tolkning av den klassiska trenchcoaten. Vi har omarbetat modellen genom att ta bort axelsömmen – något som ger rocken en bättre passform över axlarna. Placeringen av knapparna ger också rocken en ytterligare twist.

Felize T-shirt, 700 kr, Carin Wester.

– Något som verkligen känns som ett signaturplagg för kollektionen är Felize Stamp Tee. Felize har varit vår klassiska T-shirt för herrar i många år men uppdateras i material, tryck och färg. Till våren kommer Felize tee i 100 % linne och har ett marockanskt frimärke tryckt på bröstet.