• Få kingmagazine.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Så slipper du fettet som är omöjligt att träna bort

  Fettsugning låter kanske drastiskt, men det är den mest effektiva åtgärd som finns för att få bukt med det fett som är omöjligt att träna bort.

  Foto: Getty Images

  När det gäller fettsugning så finns det två olika metoder. Den ena kräver kirurgi och narkos och den andra är icke-kirurgisk – man använder kyla i stället. Därmed är den enklare att utföra men ger mycket bra resultat.

  Kirurgisk fettsugning

  Arvsanlag och hormoner styr hur fettceller samlas på olika kroppsdelar. Vi föds med ett visst antal fettceller, och de förstoras när man går upp i vikt. Vissa fettanhopningar – till exempel på mage, höfter och stuss, midja, haka, vader – är svåra att få bort med hjälp av kost och motion, och i dessa fall är fettsugning en bra åtgärd för att få kroppens konturer mer proportionerliga.

  Fettsugning minskar till skillnad från viktminskning antalet fettceller och ger därför en permanent effekt. Det är dock viktigt att poängtera att fettsugning inte är bantningsmetod, utan ett sätt att avlägsna lokala fettdepåer.

  Goda kost- och motionsvanor är viktigt för att undvika att nya fettansamlingar uppstår på andra delar av
  kroppen. Tänk på att resultatet av en fettsugning varierar mellan olika människor.  

  Cryolipolysis (kylbehandling):

  Akademiklinikens behandlingsmetoder CoolSculpting och CoolTech är två icke-kirurgiska behandlingar som effektivt, säkert och permanent fryser ner och avlägsnar fettceller och därmed oönskade fettdepåer från din kropp.

  Genom att tillsätta kontrollerad kyla så extraheras energi från fettcellen och den dör. När fettcellerna dör startar en naturlig process i kroppen som gradvis reducerar fettlagrets tjocklek.

  Processen leder till en synbar och mätbar minskning på ca 20–25 procent fett på den del av kroppen som behandlas.

  Behandlingen lämpar sig för partier på kroppen med överflödigt underhudsfett som till exempel

  putmage, kärlekshandtag och gynekomasti (manliga bröst). Däremot är behandlingen inte utformad som en viktminskningsmetod. 

  Så här säger läkaren

  Ulf Samuelson är plastikkirurg på Akademikliniken. Han svarar på de vanligaste frågorna om fettsugning och CoolSculpting. 

  Fettsugning låter drastiskt. Är det inte farligt?

  "Det finns risker med den här typen av behandlingar, men vänder man sig till en erfaren klinik med utbildade specialister så kan man känna sig trygg med både resultatet och behandling."

  Kan alla göra en fettsugning?

  "De flesta kan det. Men det är viktigt att komma ihåg att fettsugning inte är en viktminskningsmetod, utan ett sätt att få bort envisa fettdepåer/ansamlingar som är svåra att träna bort."

  Vad är skillnaden mellan kirurgisk fettsugning och cryolipolysis?

  "Med kirurgisk fettsugning är resultatet omedelbart, med cryolipolysis kommer resultatet successivt, i takt med att kroppen gör sig av med de döda fettcellerna på naturlig väg, och slutresultatet ser man efter cirka tre månader." 

  Hur långe håller resultatet?

  "Resultatet av en fettsugning är permanent, dvs de fettceller man tagit bort är borta för alltid. Men det skadar inte att hålla sig i form för att undvika att nya fettansamlingar uppstår."  

  Ulf Samuelsson

  Tävlingen är avslutad, nedan ser du de korrekta svaren (grön text).

  1. Vilka grundade Akademikliniken?

  2. Motivera varför just du ska vinna.

 • Få kingmagazine.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!