• Få kingmagazine.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Metoderna: Så får du huden att se yngre ut

  Rynkor och fina linjer får alla lära sig leva med. På Akademikliniken kan vi hjälpa dig släta ut din hud, så du ser både yngre och piggare ut.

  Foto: Istock

  Visste du att i takt med att vi åldras och utsätter vår hud för olika yttre och inre påfrestningar bildas linjer, rynkor och till slut djupare veck. Dessutom minskar halterna av de ämnen i huden som håller den mjuk och smidig, t ex kollagen, elastin och hyaluronsyra, när vi blir äldre.

  Sol, rökning och torr hud är de främsta faktorerna bakom uppkomsten av rynkor och fina linjer. Åldrandet kan vi inte stoppa, men det finns bra metoder för att både förebygga uppkomsten av och dämpa rynkor och fina linjer. 

  Peeling

  Med hjälp av en peelbehandling avläsnar man gamla och skadade hudceller och huden stimuleras till nybildning. Akademiklinikens egen Pure Retinol Peel-behandling är ett exempel på en sådan behandling som "städar upp" glåmig och grå hud. 

  Laser

  Laserteknik kan målinrik- tat och effektivt behandla huden i ansiktet, till exempel strama upp slapp hud och dämpa fina linjer och pigmentfläckar.

  Injektioner

  En injektionsbehandling med fillers (till exempel Restylane) används för att addera volym, förstärka ansiktskonturen och fylla ut rynkor. Resultat är omedelbart, samtidigt som det är en låg risk om man vänder sig till en erfaren och legitimerad behandlare. 

   

  Mia Ramsten

  Vanligaste frågorna

  Mia Ramsten är injektionssjuksköterska på Akademikliniken. Här svarar hon de vanligaste frågorna om rynkor och fina linjer. 

  Varför får man rynkor?

  – Det kan vara genetiskt eller bero på yttre påverkan som sol, rökning eller vistelse i kraftig kyla.

  Hur kan ni hjälpa mig?

  – Vi analyserar din hud och ser vad som är bäst för just dig. Det finns flera olika alternativ mot fina linjer men Restylane Skinbooster är en väldigt bra behandling. Där injicerar man hyaluronsyra under huden, vid tre olika behandlingstillfällen. Därefter kan man underhålla resultatet med ett behandlingstillfälle per år.

  Är inte fillers farliga?

  – Nej. Det som kan ge biverk- ningar är om man går till någon som saknar rätt utbildning. Man ska vara sjuksköterska eller läkare för att behandla. Bäst är om man går till en legitimerad behandlare som är certifierad av Estetiska injektionsrådet. Då vet man att man får bra produkter och erfarna behandlare. 

  Vad kan jag själv göra för att motverka rynkor och fina linjer?

  – Drick måttligt med alkohol, sola försiktigt, rengör och återfukta huden varje dag och börja ALDRIG röka! 

   

  Tävlingen är avslutad, nedan ser du de korrekta svaren (grön text).

  1. Vilka grundade Akademikliniken?

  2. Motivera varför just du ska vinna.

 • Få kingmagazine.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!