• Få kingmagazine.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Fråga King: Kan jag gå runt med träningskläder hemma?

  Kings stil-och etikettexperter Peder Lamm, Per Nilsson & Claes Juhlin svarar på dina spörsmål. För att ställa en fråga, mejla till fragaking@egmont.se

  Fråga King: Kan jag gå runt med träningskläder hemma?
  Foto: Istock

  Slusk blues 

  Fråga: Tja Kingar! Jag gillar att gå runt i träningskläder hemma, men min flickvän säger att det är sunkigt. Vilka alternativ finns om jag vill göra henne glad men fortsätta vara bekvämt klädd.

  KT

  Svar: Lyssna på din flickvän. Klä dig i ett par chinos och en T-shirt eller skjorta utanför byxorna. Ett annat alternativ är ett par lösa byxor i kashmir med dragsko i midjan till en långärmad T-shirt. Träningskläder hemma med sin partner kan vara en riktig kärleksdödare så, återigen, lyssna på kärestan din. 

  Per

  Somliga går med trasiga skor

  Fråga: Om jag mest har jeans och snea-kers, finns det ändå några regler jag ska tänka på kring bältet? Kan man även få tips på något snyggt läderbälte, gärna brunt?

  Daniel

  Svar: Daniel, strunta i bältesregler om du har sportiga sneakers. Har du ett par enfärgade mer dressade sneakers i nappa eller mocka så matcha gärna med bälte i samma färg och kvalitet. Rörande ett brunt bälte så leta i Morris eller Ralph Laurens utbud av brun mocka. Lycka till!

  Per

   

  Cool weather?

  Fråga: Behöver verkligen få tag i en riktigt värmande jacka nu i vinter. Men jag vill också se snygg ut. Vad ska jag satsa på?

  Calle

  Svar: Om vi pratar riktigt varma jackor så kan du satsa på en expedition parka-aktig modell från exempelvis Woolrich. Denna typ av jacka ser vi allt oftare uppdate-rade och mer sobra varianter av, så att du slipper se ut som om du faktiskt ska på en riktig expedition. Känner du att detta är överkurs så funkar lager på lager-tänket långt ner under nollstrecket. Satsa på en diskret mikrodunjacka från exempelvis Patagonia och bär under din ullrock så klarar du dig. 

  Claes

   

  Turistens klagan

  Fråga: Var nyligen på en (betydligt) bättre restaurang i den kungliga hufvudstaden. Men måste tyvärr säga att jag var väldigt besviken på maten. Men det sa jag förstås inte. Min fråga är därför: Är det oartigt, eller rent av fel, att klaga på maten på riktigt fina restauranger? 

  Måns

   

  Svar: Det var tråkigt att höra att du lämnade restaurangen missnöjd och med knuten näve i fickan. Det är absolut inte oartigt att påpeka fel och brister! Du betalar (mycket) och kunden har alltid rätt. På samma sätt som du klagar på andra defekta leveranser kan du också påpeka misshagligheter under ett fint restaurangkäk. Men klaga med stil och kom ihåg att alltid behandla folk med respekt!

  Peder

 • Få kingmagazine.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!