• Få kingmagazine.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

  • Så gör du PA&Co:s skaldjurssoppa

    Det kanske inte låter så gott med "passerad" men man kan äta sig fördärvad på denna soppa. Perfekt att göra en stor sats till många gäster. den går också utmärkt att frysa. Här är Niklas Ericsons, krögare på PA&Co, bästa recept.

    Så gör du PA&Co:s skaldjurssoppa
    Foto: Pelle Bergström.

    Soppa

    Du behöver: 

    300 g lax

    150 g torsk

    3 1⁄2 dl fiskfond

    3 1⁄2 dl skaldjursfond

    1⁄2 fänkål

    2 stjälkar blekselleri

    1 morot

    1 gul lök

    2 vitlöksklyftor

    1 msk tomatpuré

    1⁄2 burk inlagda pimentopaprikor 

    1 burk krossade tomater

    1 msk hackad färsk timjan

    1 msk hackad persilja

    1 tsk malda fänkålsfrön

    1 tsk cayennepulver

    1 msk paprikapulver

    1 påse saffran

    1 tsk curry

    1 dl vitt vin

    1 msk koncentrerad apelsinjuice 

    1 tärning hönsbuljong

    1 msk citronsaft

    salt och nymalen vitpeppar 

    skalade räkor 

    hackade örter

    zest av citron

    aioli 

    Gör så här: 

    "Ansa och tärna grönsakerna till jämnstora bitar. Fräs dem i olivolja. Tillsätt de torra kryddorna och sedan tomatpuré, pimentos och vin. Koka ner till hälften. Tillsätt sedan buljong, krossad tomat och fisk. Koka ihop i cirka 20–30 minuter. Passera eller mixa sedan soppan. Smaka av med salt, peppar och citronsaft. Garnera soppan med de skalade räkorna, zest och hackade örter. Servera aiolin vid sidan av."

     

  • Få kingmagazine.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!