• Få kingmagazine.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Den här vintage-Porschen kan vara värd 20 miljoner

  Den här känns helrätt att cruisa runt med i sommar. Kolla in bilderna på Porschen som kan vara värd 20 miljoner.

  Den här vintage-Porschen kan vara värd 20 miljoner

  Begreppet originalskick brukar hamna på en glidande skala, beroende på vem man frågar. Men den här Porsche 911 Carrera RSR 3,8 från 1993 är i exakt originalskick – bilen är nämligen aldrig använd och har bara 10 kilometer på mätaren!

  Porsche 911 Carrera RSR 3,8 var en specialmodell som tillverkades i endast 51 exemplar. Modellen baserades på 964 Turbo-karossen med RSR-motor på 3,8 liter och en officiell toppeffekt angiven till 350 hk. Men i verkligheten var det nog närmare 375 hk.

  De flesta Porsche 911 Carrera RSR 3,8 levererades "nakna" från fabrik, förberedda för racing. Endast två exemplar byggdes med en fullständig inredning, varav den här alltså är en av dessa.

  Några närmare detaljer om bilens historik får vi inte, och därmed heller inte något svar på varför bilen stått orörd sedan 1993. Men nu har den hamnat hos RM Sotheby's och ska auktioneras ut 27 maj, i Villa Erba vid Comosjön, strax norr om Milano i Italien.

  Det förmodade slutpriset för denna Porsche 911 Carrera RSR 3,8 ligger runt 2,0–2,2 miljoner euro, enligt RM Sotheby's. Runt 20 miljoner kronor, alltså. Om det ingår tvätthink och bilschampo vet vi inte.

 • Få kingmagazine.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!