• Få kingmagazine.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Ursnyggt: Vi listar 7 dieseldoftande racingkronografer

  Andreas Weinås listar sina favoriter.

  Tag Heuer, Monaco.

  1. Tag Heuer, Monaco 

  Tag Heuers klassiker Monaco kom ut på marknaden som en av världens första automatiska kronografer 1969 men är framför allt förknippad med Steve McQueen, som bar modellen i filmen Le Mans tre år senare.

  Pris: 59 500 kr.

  Rolex, Daytona

  2. Rolex, Daytona 

  Förra årets mest omtalande lansering i klockvärlden var tveklöst Rolex nya version av racingkronografen Daytona. Modellen försågs med en svart keramisk krans som designmässigt flirtar med de mycket åtråvärda vintagemodellerna från 60-, 70- och 80-talet.

  Pris: 110 400 kr.

  Richard Mille, RM 011 "Felipe Massa".

  3. Richard Mille, RM 011 "Felipe Massa"

  Richard Mille beskrivs ofta som klockornas formel 1. Med tekniska urverk och extremt lätta material har märket fått en självklar plats i premiumsegmentet. Tillsammans med F1-föraren Felipe Massa har Mille tagit fram en automatisk Flyback-kronograf för racing.

  Pris: 630 500 kr.

  Baume & Mercier, Capeland Shelby Cobra 1963.

  4. Baume & Mercier, Capeland Shelby Cobra 1963

  I samarbete med Carroll Shelby Inc. lanserade Baume & -Mercier en racingkronograf inspirerad av 1960-talets racingbil Shelby Cobra CSX2128.

  Pris: 40 100 kr.

  Omega, Speedmaster Racing

  5. Omega, Speedmaster Racing

  Omegas ikoniska Speedmaster är mest förknippad med månlandningen, men faktum är att modellen ursprungligen var framtagen för motorsport. Här ser vi en sportig, modern tolkning av modellen med gummiband.

  Pris: 37 500 kr.

  Tissot, PRS 516 Extreme

  6. Tissot, PRS 516 Extreme

  Tissots modell PRS 516 är baserad på en av företagets racingklockor från 60-talet men har uppdaterats till ett mer modernt utförande. Klockans boett mäter 44 mm och har ett gummiband som är inspirerat av däcken på racingbilar.

  Pris: 9 625 kr.

  Tudor, Fastrider Black Shield.

  7. Tudor, Fastrider Black Shield

  Tudor satsar stenhårt på så kallade tool watches, och deras modellserie för racing heter Fastrider. Vår favorit är modellen Black Shield i mattsvart, borstad keramik med ett matchande armband i gummi.

  Pris: 44 830 kr.

 • Få kingmagazine.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!