• Få kingmagazine.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Henrik Lundqvist utsedd till en av idrottsvärldens bäst klädda

  King Henrik. Nu även stilkung. Henrik Lundqvist har blivit utsedd till en av idrottsvärldens bäst klädda – av Sports Illustrated.

  Henrik Lundqvist utsedd till en av idrottsvärldens bäst klädda
  Foto: GettyImages

  Det är tidningen Sports Illustrated som har sammanställt listan över idrottsvärldens 50 bäst klädda. På den fina sjätteplatsen hittar vi svenske hockeystjärnan.

  I en intervju med tidningen berättar Henrik Lundqvist om sin stil, och vad han inspireras av. Han menar att iställningen till mode har förändrats bland hockeykillarna, jämfört med när han flyttade till New York 2005.  

  – Det är stor skillnad nu jämfört med hur det var för tolv år sedan när jag kom hit. Hockey är väldigt gammaldags och traditionellt tänkande gällande det runt själva sporten. När jag kom till ligan så minns jag att alla de äldre spelarna gjorde narr av mina kostymer, mina smala slipsar och tajta jeans. Nu håller det på att ändra sig med de yngre killarna. De bryr sig mer om mode, säger Henrik Lundqvist till tidningen. 

  Lundqvist berättar att han gillar kostymer, och menar att det absolut viktigaste för en bra kostym är passformen. 

  – För mig så är det viktigaste passformen, och inte märket. Självklart så är det så att du får bättre material om det är ett fint märke. De andas bättre och känns bättre. Men jag går alltid till en skräddare för att få till passformen. Jag tycker inte om för mycket mönster. Jag eftersträvar en stilren look, säger han till tidningen. 

  Foto: GettyImages.

  Stilförebilden då? Då vänder Kungen av New York blicken mot James Bond. 

  – Jag tycker verkligen om att titta på James Bond-filmer nu. Inte bara för att de är bra filmer, de visar alltid upp det senaste inom teknologi, bilar och mode. Det är roligt att se. I den senaste filmen hade han en bra look. Och jag är ett stort fan av bilar, så allt får plats i filmerna. Och så är han ju ett badass, och räddar världen. 

  På listan ser vi också idrottare som bland annat Serena Williams, Roger Federer, LeBron James, Lewis Hamilton, Maria Sjarapova och Cristiano Ronaldo. 

  Förstaplatsen gick till NBA-stjärnan Russel Westbrook som spelar för Oklahoma. 

  Här är listan över de bäst klädda i idrottsvärlden – utsedda av Sports Illustrated 

 • Få kingmagazine.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!