• Få kingmagazine.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Kings redaktion väljer: Här ska du äta i Stockholm

  Från hajpade foodie-hak till prisvärda kvarters­krogar. Krogstockholm har aldrig varit bättre än nu. King har sållat bland guldkornen.

  Kings redaktion väljer: Här ska du äta i Stockholm

  1. Punk Royale [lyx]

  Södermalm 

  En helkväll på okonventionella avsmakningskrogen Punk Royale är en lika omtumlande som minnesvärd upplevelse, och det slutgiltiga beviset för att "fine dining" kan, och bör, vara mer än pretentiös tussilagomat och stel stämning. Den (ö)kända "total överkörning"-menyn är ett minne för livet, som bör upplevas av alla med sinne för mat och humor. 

  punkroyale.se

  2. Pa & Co [prisvärt]

  Östermalm 

  Än har tiden inte sprungit ifrån huvudstadens mest kända stammishak, vars stående husmansklassiker som råraka med kalixlöjrom och biff Rydberg är värda ett besök alla dagar i veckan. Kvällen avslutar du med Gino, en sängfösare och en selfie med en bladig Mauro Scocco. Det är sedan gammalt. 

  paco.se

  3. 800 Grader [prisvärt]

  Vasastan 

  Stockholms bästa finpizza hittar man på Sigtunagatan i Vasastan. Den föredömligt korta menyn består av endast fem pizzor, varav två är vegetariska och en byts ut efter behag. Bottnarna är spröda som norrländskt tunnbröd och råvarorna håller, precis som det rustika hantverket, allra högsta klass.

  800grader.se

  4. Lilla Ego [prisvärt]

  Östermalm 

  Daniel Räms och Tom Sjöstedts sönderkramade kvarterskrog är något så ovanligt som en kritiker- och publikfavorit som fortsätter att leva upp till
  haj-pen. Maten då? Som på finkrog, fast avspänt och till rimliga priser. Boka bord! Helst i går. Väntetiden snittar på tre månader. 

  lillaego.com

  Nybrogatan 38.

  5. Bobergs Matsal [lyx]

  Norrmalm 

  I stjärnkrögaren Björn Franzéns tappning av anrika Bobergs matsal, inhyst i k-märkt miljö i NK-huset med smakfulla Svenskt Tenn-accenter, serveras Stockholms bästa lyxluncher. Den perfekta symbiosen mellan tradition och nytänk. Missa inte blodpudding-en, om du är lagd åt det hållet.

  bobergsmatsal.se

  6. Falafelbaren [prisvärt]

  Södermalm

  Malmö må vara Sveriges falafelstad nummer ett, men tack vare Falafelbaren kvalar Stockholm åtminstone in som god tvåa – om än med en något saftigare slutnota. Allt på menyn är vegetariskt och mycket är veganskt. Utmärkt lunchställe för Söderflanören. 

  falafelbaren.se 

  Shibumi.

  7. Nybrogatan 38 [prisvärt]

  Östermalm 

  Restaurang Paraden är Bockholmsgruppens nionde tillskott i ett krogimperium som växer som en brådmogen tonåring, men det är Östermalmsbistron Nybrogatan 38 på – wait for it – Nybrogatan 38 som förblir oss varmast om hjärtat. Att menyns dyraste rätt går loss på strax över 200 kr säger inte allt, men något. 

  nybrogatan38.com

  8. Shibumi [prisvärt]

  Lärkstaden 

  I källaren till väl-renommerade Esperanto och Råkultur driver esset Sayan Isaksson en stimmig japansk matbar som gjord för AW-stök i goda vänners lag. Här imponerar de Asieninspirerade drinkarna lika mycket som de välkomponerade smårätterna. Missa för allt sushiris i världen inte slidersen med shortrib och kimchi.  

  shibumi.se

 • Få kingmagazine.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!