Hemma hos barproffsen: Så gör du whiskey sour

Höj blicken från gin och vodka och bjud hem polarna på rejäl, klassisk, mörk sprit. King hälsar på hemma hos Andreas Bergman och Joel Söderbäck.

Hemma hos barproffsen: Så gör du whiskey sour

 Se filmen här: 

Du behöver:

• 3 cl färskpressad citronjuice

• En cocktailshaker

• 1 cl äggvita

• 5 cl whiskey (vi använder Jameson Black Barrel)

• Angostura bitter

• 2 cl sockerlag

• Is
• Ett cocktailglas

Gör så här:

1: Pressa en citron och häll ner juicen i en shaker. Separera vitan från ett ägg och häll ner i shakern. 

2: Slå i whiskeyn, några stänk Angostura bitter och sockerlag. Skaka ingredienserna tillsammans utan is. Detta gör man för att äggvitan ska binda sig med resten av drinken. 

3: Lägg i is (gärna så stora isbitar som möjligt) och skaka ordentligt. När du tror att du skakat tillräckligt så skakar du lite till.

4: Sila ner drinken i ett cocktailglas och garnera med ett cocktailbär eller lite apelsinskal. Njut.

* Linje Tio utsågs till Världens 25:e bästa bar på prestigefyllda galan The World's 50 Best Bars i London. Ingen svensk bar har någonsin  tidigare lyckats placera sig på listan.