• Få kingmagazine.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Kings stilexpert: Så ska kavajen se ut i höst

  Kings stil- och etikett­expert Per Nilsson svarar på dina spörsmål.

  Kings stilexpert: Så ska kavajen se ut i höst
  Cartier är aldrig en dålig idé. Illustration: Slowboy.

  Fråga

  Hur tycker du att en kavaj ska se ut i höst?

  /Ben

  Svar

  Bocka av majoriteten, helst alla, av följande detaljer, så är du snygg och säker i höst: Breda slag, två knappar framtill, sidslitsar baktill och en väl tilltagen längd nedtill. Satsa på grått och kamel i färgväg.

  /P

   

  Fråga

  Jag älskar öl men har fortfarande inte hittat det ultimata glaset. Dricker du öl? Hur gillar du att dricka den?

  /Alexander

  Svar

  Helst dricker jag öl i vinglas med tunt glas. Anledningen är att smakupple-velsen blir bäst då. Godast, helt enkelt. 25-centilitersflaskor och lillebrorsan på 15 cl kan vara goda att halsa ur (båda storlekarna ovanliga i Sverige) men vinglaset vinner i längden och ur såväl estetiskt som smakhänseende. Be om en "galopp" nästa gång du går på krogen eller testa själv hemma.

  /P

   

  Fråga

  Jag sneglar lite på en klocka från Cartier men vet inte vilken jag ska slå till på. Har du några förslag?

  Johan

  Svar

  Visst har jag det! Drive de Cartier är en relativt ny modell som är värd att både spana in och testa. Mycket av Cartiers klassiska DNA i en klocka som kostar från cirka 60 000 kronor beroende på utförande. Min personliga favorit heter Tank Americaine. I höst släpps den i en stålversion som av förhandsbilder att döma ser riktigt spännande ut. Letar du efter något mer robust så rekommenderar jag en Santos 100.

  /P

   

  Fråga

  Jag har alltid v-ringad tröja på vintern. Blå v-ringad. Ibland vinröd. Nu vill jag satsa på något nytt. Vad ska jag köpa?

  /Dick

  Svar

  Två tröjor kommer att dominera i höst och vinter. Tack och lov är båda modellerna snygga klassiker som får en revival. Den första är polotröjan, den med rullkrage som på engelska heter roll neck eller turtle neck. Satsa på en modell i ljusgrå eller kamelfärgad kashmir. Sedan är det den långärmade tenniströjan med tenniskrage och knappar i halsen. På engelska heter den här modellen lite förvirrande polo sweater. Även den här tröjan är snygg i kashmir alternativt merinoull om man vill spara lite pengar och inte vara så varm.

  /P

   

  För att ställa en fråga, mejla till pellespekpinnar@egmont.se

 • Få kingmagazine.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!