• Få kingmagazine.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Få koll på klockbanden

  Ett stiligt klockband är minst lika viktigt som själva klockan, och rätt band till rätt klocka är helt väsentligt. Här är fyra varianter att hålla koll på.

  1. Alligator/krokodil
  Det mest formella och eleganta valet, som finns i såväl matt som blankt utförande. Vi rekommenderar att välja ett exklusivt band även till en enklare vintageklocka då det kan förändra känslan avsevärt. 

  2. Natoband
  Natobanden är här för att stanna. Oavsett om man väljer ett färgglatt till kostymklockan eller ett enfärgat lite grövre till sportklockan så är det ett billigt och effektivt sätt att variera klockans utseende. Natobanden är också busenkla att byta mellan, så du kan ha ett nytt på bara några sekunder. 

  3. Präglat kalvskinn
  Präglade band i kalvskinn är lite underskattade och var mycket populära på dressklockor under 40- och 50-talet. Det ger en lite mer avslappnad känsla än alligator och passar utmärkt på exempelvis vintageklockor. 

  4. Gummiband
  Framför allt sommartid är ett tunt och smidigt gummiband bland det skönaste som finns att sätta på sin klocka. Perfekt för badet, då det torkar snabbt och är tåligt mot saltvatten. Passar främst sportklockor av just den anledningen.  

   

   

   Tre märken att hålla koll på:

  Foto: Frederik Lentz Andersen

  Hirsch, 1 200 kr. (Krokodil)
  Österikiska klockbandstillverkaren finns re­presenterad i alla klockbutiker värda namnet. Prisvärda band i krokodil utlovas.

   

  Foto: Frederik Lentz Andersen

  Bulang & Sons, 1 300 kr. (Präglat kalvskinn)
  Exklusiva band i framför allt skinn och mocka som sys för hand i Italien.

   

  Foto: Frederik Lentz Andersen

  Singularstraps.se, 120 kr. (Nato)
  Sajten erbjuder ett brett utbud av prisvärda klockband som sträcker sig från Nato till meshlänkar.

   

 • Få kingmagazine.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!