• Få kingmagazine.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Sno stilen: Giovanni Agnelli

  Kings modeskribent Philip Conradsson har varit i Italien och blivit inspirerad. Här berättar han hur man snor stilen av Giovanni Agnelli, vars sätt att kombinera klassisk stil med personliga detaljer har gjort honom till något av en legend i herrmodebranschen.

  Sno stilen: Giovanni Agnelli
  Giovanni Agnellis oklanderliga stil har inspirerat herrmodet i decennier. Han var också chef för biltillverkaren Fiat i 30 år. Foto: Getty Images.

  En av de främsta stilikonerna genom tiderna var den italienska industriledaren Giovanni Agnelli. Han var barnbarn till mannen som grundade Fiat och son till Edoardo Agnelli. När fadern dog 1935 fostrades Giovanni till att ta över Fiat av farfadern som som gick bort först 10 år senare. Redan 1953 blev Giovanni vicepresident i Fiat. 13 år senare blev han president, och ledde därefter företaget med stor framgång ända fram till 1996. Han gick bort sex år senare, 81 år gammal.

  Med historien i bagaget ska vi fokusera på det vi på King uppskattar mest med denna karismatiska ledare – hans oklanderliga känsla för stil, och hans sätt att kombinera klassiska kostymer med personliga detaljer. En av sakerna som utmärkte honom var hans vana att bära klockan på utsidan av skjortan. Den dubbelknäppta kostymen var också ett av hans signum – få män har någonsin burit plagget på samma självklara, eleganta och mästerliga sätt.

   

  Så här snor du hans stil! 

   

  Den dubbelknäppta kavajen

  Ett av de mest signifikativa plaggen Giovanni Agnelli sågs bära var den dubbelknäppta kostymen – ofta i en grövre ullkvalitet som flanell, tweed eller kashmir. Den grövre kvaliteten ger plagget en mindre formell framtoning i jämförelse med en tunn ull som är det vanligast förekommande bland dubbelknäppta kostymer. Lägg märkte till de breda och spetsiga slagen som ger kavajen extra karaktär och en smakfull finish.

  Ni hittar kavajen här

   

  Skjortan

  Skjortan med klassisk cutaway-krage i bomull bars flitigt av Giovanni, ofta i en enkel vit eller ljusblå ton med diskret struktur eller mönster. För slipsbärare är just denna krage ypperlig och kan matchas till både en formell och informell klädsel.

  Ni hittar skjortan här.

  Slipsen

  Med en kavaj av grövre kvalitet är det många gånger snyggast att matcha med en grövre slips. Är kavajen enfärgad är en mönstrad slips ett otroligt bra val. Giovanni Agnelli sågs ofta kombinera just detta på ett svårslaget sätt.

  Ni hittar slipsen här

 • Få kingmagazine.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!