Två lyxiga champagnecocktails att testa i helgen

Bubblig fördrink eller sängfösare? George Kaponis, barchef på restaurang AG i Stockholm, lär dig preppa två lyxiga champagnecocktails för nyårsfesten.

Champagne cocktail (16 drinkar)

Du behöver:

40 cl konjak, gärna Rémy Martin VSOP
10 cl Grand Marnier
5 cl mörk sockerlag 
1 1/2 cl Angostura bitter
8 cl vatten
160 cl champagne
Apelsintwist
Fint farinsocker

Gör så här: 

Blanda allt utom champagne i en flaska och förvara i kylen fram till servering. Slå 4 cl konjaksmix i ett champagneglas och fyll på med 10 cl champagne. Garnera med apelsintwist och strö en mycket liten nypa farinsocker i glaset. 

 

Seelbach (16 drinkar)

Du behöver:

38 cl bourbon, gärna Woodford Reserve
17 cl Cointreau |
4 cl Peychaud's bitter

4 cl Angostura bitter
5 cl vatten
160 cl champagne
Citrontwist

Gör så här: 

Blanda bourbon, Cointreau, bitters och vatten i en flaska och kyl i frysen. Vid servering, slå 4 cl bourbonmix i ett champagneglas och fyll på med 10 cl champagne. Garnera med citrontwist.

 

Recepten är hämtade ur boken Cocktails på flaska, utgiven av Natur och kultur.