• Få kingmagazine.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Här är alla Oscarsvinnande specialeffekter – någonsin

  Det har hänt en hel del med specialeffekterna på 90 år.

  Här är alla Oscarsvinnande specialeffekter – någonsin

  I början av mars är det dags för Oscarsgalan igen – för nittionde gången i ordningen. Ända sedan 1929 har eliten från filmbranschen samlats en gång om året för att hedra dem som gjort störst intryck, berättat de mest episka historierna och gjort de mest inlevelsefulla rollgestaltningarna. 

  Oscar-priset delades redan från början ut i en mängd olika kategorier. Priset för bästa specialeffekter fanns faktiskt redan från början – för även om datoranimering inte fanns lyckades filmskaparna skapa några för tiden ganska fantastiska illusioner på vita duken. Och nu går det att se alla Oscarsvinnande specialeffekter någonsin, ända från 1929 till 2017, i ett och samma tolvminutersklipp.

  Det är Youtube-kanalen Burger Fiction som har gjort klippet, som börjar med filmen "Wings" och slutar med "The Jungle Book". Årets nominerade i kategorin hittar vi "Blade Runner 2049", "Guardians of the Galaxy Vol. 2", "Kong: Skull Island", "Star Wars: The Last Jedi" och War For The Planet of The Apes. De har alla grafiska element som 20-talets filmskapare bara kunde drömma om.

  Se klippet här:
   
 • Få kingmagazine.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!