• Få kingmagazine.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

  • Fyra smakfulla matöl att testa i helgen

    Kings dryckesexpert bjuder på fyra smakfulla alternativ.

    Skippa vinet i helgen, och bjud på öl av varierade stilar i stället. Kvalitativt öl kommer inte upp i närheten av samma priser som ett motsvarande vin, och variationsmöjligheterna är stora: Från ett härligt veteöl till en pale ale eller kanske en aromatisk lager. Eller varför inte prova något helt nytt, kanske en frisk italienare?

    Bra öl är fantastiskt goda tillsammans med mat, då de smakmässigt inte är lika dominanta som ett bra vin. Det går med andra ord alldeles utmärkt att prova både en och två ölstilar under en måltid. I urvalet har jag valt ut alltifrån lite mer traditionella ölsorter till något för de mer experimentlystna.

     

    Bäst just nu: 

    Brekeriet, Transient Bridgman Camper.
    Nr 11678, 33:90 kr.

    Mjölksyrejäst öl med hög syra och fruktighet. En perfekt match på påskbordet, vare sig man väljer fågel, fisk eller fläsk som bas. Just detta öl är ett samarbete mellan svenska Brekeriet och Transient Artisan Ales från Michigan. Ölstilen är Lichtenhainer som ger en lätt rökig men härligt syrlig smak.

    Tre andra matöl att kolla in:

    Baladin, Nazionale, Italien, nr 11220, 85 kr.

    Ett friskt matöl gjort uteslutande på italienska ingredienser
    och med en intressant tillsats av bergamott och koriander.

    Omnipollo, Leon, nr 1693, 49:90 kr.

    Mycket smak kännertecknar detta öl, som är tillverkat på
    champagnejäst. Den friska humletonen gör sig särskilt bra
    till lite fetare påskrätter som till exempel lax.

    Mikkeller, American Dream, nr 1282, 20:90 kr.

    Hög beska och mycket humle karakteriserar denna lager.
    En perfekt följeslagare till lamm och andra aromatiska kötträtter. Med andra ord: ett givet inslag på påskbordet. 

  • Få kingmagazine.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!