• Få kingmagazine.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Raf Simons visar upp Calvin Kleins nya filmkollektion – se bilderna här

  Dykardräkter, skoluniformer och smokingjackor inspirerade från 60- och 70-talsfilmer. Det var några av plaggen som designchefen Raf Simons visade upp på Calvin Kleins modevisning i New York.

  Raf Simons visar upp Calvin Kleins nya filmkollektion – se bilderna här

  Designchefen Raf Simons presenterade i tisdags Calvin Kleins senaste kollektion för våren 2019, på varumärkets globala huvudkontor i New York. Under modevisningen var det två ikoniska amerikanska filmer som inspirerade kollektionens koncept och estetik. Hajen från 1975 och Mandomsprovet, 1967. Båda representerar transgression, idén om ett rovdjur och ett ifrågasättande av auktoritet.

  – Jag har alltid fascinerats av klädkoderna som återfinns i olika generationer, och hur förändringar mellan olika generationer i familjer återspeglar förändringar i det amerikanska samhället. Jag älskar filmen Mandomsprovet och de olika familjedynamikerna som visas. Liksom filmen, utforskar den här kollektionen tabuer och frestelser, förändringar i kultur och samhället, men i slutändan är det övergripande temat kärlek, säger Raf Simons i ett pressmeddelande. 

  På modevisningen medverkade bland annat skådespelarna Jake Gyllenhaal, Jeff Goldblum, Millie Bobby Brown, Rami Malek, Noah Schnapp, samt artisterna A$AP Rocky, Meek Mill, Billie Ellish, Khalid och modellen Naomi Campbell.

  Scrolla ner för att se bilderna från modevisningen.

  Skådespelaren Jake Gyllenhaal.

  Skådespelaren Rami Malek.

  Artisten A$AP Rocky och idrottaren Odell Beckham Jr.

  Sångaren och låtskrivaren Khalid.

 • Få kingmagazine.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!