• Få kingmagazine.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Ridley Scott jobbar på uppföljare till "Gladiator"

  Första filmen kammade hem hela fem Oscarsstatyetter – nu vill Ridley Scott göra en ny berättelse om de romerska gladiatorerna.

  Ridley Scott jobbar på uppföljare till "Gladiator"
  Foto: Getty Images

  Stjärnregissören Ridley Scott kommer göra en uppföljare till succéfilmen Gladiator, skriver Deadline. I den tokhyllade filmen från 2000, med repliker kända över hela världen, spelade Russell Crowe huvudrollen som gladiatorn Maximus. Något som sedan resulterade i hela 11 Oscarnomineringar och fem vinster.

  Efter det räknas filmen tveklöst som en av de största på tjugo år, och både du, dina vänner och din familj har sett den.

  Russel Crowe i "Gladiator". Foto: Universal/Getty Images

  Uppföljaren till Gladiator kommer dock handla om en annan romersk slagskämpe. Det är nämligen den unge Lucius tur att stå i fokus. Lucius minns vi som karaktären som räddades av Maximus i den första filmen.

  Ridley Scott kommer producera och planerar även för att regissera filmen, vilket förstås är något man hoppas på. Manus skrivs av Peter Craig, tidigare från filmer som The Hunger Games och The Town.

  Men det lär nog dröja ett bra tag tills vi får se den efterlängtade uppföljaren på bioduken. Detta då filmen troligtvis inte blir Ridley Scotts nästa projekt. Först ska han nämligen göra sci-fi-serien Raised by Wolves, och även en Disney-film om trollkarlen Merlin står på tur innan han ger sig in i den brutala gladiatorvärlden igen.

  Läs också:

 • Få kingmagazine.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!