• Få kingmagazine.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Kingredaktionen: Här är årets bästa dofter

  Kingredaktionen har efter noggrant övervägande och flitigt botaniserande bland världens parfymhus utsett årets hittills mest trivsamma dofter.

  1. Hermès, Terre d'Hermès Eau Intense Vétiver
  Terre d'Hermès är en grundbult i det franska lyxvarumärket Hermès doftgarderob – och en av de bäst säljande dofterna världen över. Nyheten Eau Intense Vetiver doftar som namnet antyder vetiver.
  1 180 kr.

  2. Aesop, Hwyl
  Aesop är varumärket du brukar se på chica restaurangtoaletter i Shoreditch i London eller vid Nytorget i Stockholm. Förutom sina utmärkta hudvårdsprodukter gör det australiensiska varumärket numera även dofter. Hwyl är en rökig och träig historia som under året har blivit en King-favorit.
  1 030 kr.

  3. Tom Ford, Ombré Leather
  Modegiganten Tom Fords senaste alster Ombré Leather kommer i en matt svart flaska med läderdetaljer som kommer att göra sig utmärkt i den medvetne mannens badrum. Kardemumma, arabisk jasmin och läder står på menyn i denna BDSM-osande doft.
  1 060 kr.

  4. Louis Vuitton, Au Hasard
  2018 var året då Louis Vuitton äntligen lanserade dofter för män. Modehusets ikoniska näsa Jacques Cavallier Belle­trud har tagit fram fem fantastiska herrdofter. Med en elegant doft av sandelträ är Au Hasard kollektionens vinnare.
  2 215 kr.

  5. Boss The Scent Private Accord
  The Scent Private Accord är parfymören Bruno Jovanovics tvist på Boss-favoriten The Scent. Sofistikerade noter av kakao följs av ingefära och maninkafrukt, och tillsammans utgör de ett givet kvällsalternativ i var mans doftgarderob.
  890 kr.

  6. Iiuvo, Gilot
  Françoise Gilot var 21 år när hon träffade Pablo Picasso. Kort därefter följde hon med konstnären till södra Frankrike för att i tio år leva som hans älskarinna och musa. Denna fräscha Medelhavsdoft, skapad av det Londonbaserade parfymhuset Iiuvo, är en hommage till Gilot.
  1 650 kr.

  7. Agonist, White Lies
  Christine och Niclas Lydeen är paret bakom det svenska parfymvarumärket Agonist. 2018 markerar företagets tioårsjubileum, och alla dofter är unisex. Vår favorit heter White Lies och är en hyfsat förförisk upplevelse som bjuder på vita blommor, rökig patchouli och sötsyrliga bär.
  1 250 kr.

  8. Byredo, Eleventh Hour
  Eleventh Hour, i elfte timmen, är den senaste doften från det svenska parfymhuset Byredo.Denna melankoliska domedagsdoft vill fånga känslan i den oroliga värld vi lever i just nu. Resultatet doftar stark peppar och vilda fikon.
  1 700 kr.

  9. Le Labo, Santal 33
  Franska Le Labo grundades i mitten av förra decenniet. Första butiken låg i New York, men varumärket har sedan dess expanderat till städer som Tokyo och Stockholm. Varje butik har ett eget doftlabb där man får testa sig fram och skräddarsy sin egen doft.
  2 350 kr.

  10. Stora skuggan, Silphium
  Listans coolaste och mest psykedeliska buteljering står Silphium från varumärket Stora skuggan för. Flaskan är gjord för hand i Stockholm och det är lika mycket en inredningsdetalj som en doft. Parfymen doftar rökelse, skog och läder.
  1 200 kr.

  Läs också:

 • Få kingmagazine.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!