• Få kingmagazine.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Dröm dig bort – till den här undervatten-sviten i Maldiverna

  Glöm lyxiga bungalows ovanför vattnet. Nu kan du sova nere i det klarblå havsdjupet i Maldiverna – världens hittills bästa undervatten-svit har öppnat på "Conrad Resorts" i Maldiverna.

  Dröm dig bort – till den här undervatten-sviten i Maldiverna
  Foto: Justin Nicholas, Conrad Resorts

  2015 öppnade den östafrikanska lyxresorten Manta Resort ett undervattenshotellrum på semesterön Zanzibar. Hotellrummet var en flotte som låg utanför den primära hotellbyggnaden över vattnet, och i det nedsänkta sovrummet fanns bland annat fyra fönster som gav en glimt av det vackra havslivet bakom glaset.

  Foto: The Manta Resort

  Inget har kunnat matcha det, fram till nu. "Conrad Resorts" har öppnat en svit i Maldiverna där fönstrena sitter fem meter under havsytan. Känd som "The Muraka" (som betyder "korall" på det lokala språket), är det här en av världens första rejäla sviter under vattnet.

  Foto: Conrad Resorts

  På samma sätt som hotellet i Zanzibar består "The Muraka" av en våning som ligger ovanför vågorna och en som är under ytan. Ovanför erbjuds rum med utsikt över havet, en privat brygga, infinity pool och avskilda avkopplingsdäck. Gästerna kan sedan ta en hiss eller en spiraltrappa ner till undervatten-sviten, som ska visa upp ett magiskt marint liv i världsklass, i alla riktningar, även i badrummet.

  Foto: Conrad Resorts

  Vad är då prislappen för ett av världens coolaste hotellrum? Medan Zanzibars undervattenshotellrum låg på cirka 16 500 kr, kommer den här sviten ligga på astronomiska 457 000 kr per natt. Nej, du läste inte fel. Per natt.

  För en sådan siffra kan man självklart istället bara gå och köpa sig en riktigt fin bil. Men för det här priset får du faktiskt flyga in till ön i ett privat sjöflygplan, eller anlända med snabbåt, och om du vill kan du behålla fartbåten för resten av vistelsen.

  Men det tar inte slut här. Självklart finns en privat butler och en kock även på plats för att tillgodose dina behov. Allt från massageterapeuter och personliga tränare och en egen concierge, är förstås också bara ett samtal bort.

  Foto: Conrad Resorts

 • Få kingmagazine.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!