• Få kingmagazine.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Nu finns årets julsnapsar på Systembolaget

  Julen närmar sig med stormsteg – och nu är julsnapsarna äntligen tillbaka bland Systembolagets hyllor. I årets sortiment finns bland annat O.P. Anderson och Bröndums med två akvavit.

  Nu finns årets julsnapsar på Systembolaget

  I år på Systembolaget debuterar O.P. Andersons julaquavit, tillsammans med klassikern Prima julsnaps samt en limiterad julakvavit från Bröndums. Var och en av snapsarna kan paras med olika delar av julbordet, vilket gör dem till en riktig allround-trio på julborden i vinter.

  O.P. Andersons julaquavit.

  Redan förra året lanserade O.P. Anderson sin julaquavit. En akvavit som, precis som originalet, har kryddats med kummin, anis och fänkål. Men som kompletterats med juliga toner av kanel, pomerans, cognac och sherry. Sedan tillförs en del O.P Anderson Original lagrad på cognacsfat för att ge den en fyllig och rund ton. 

  Danska Bröndums julakvavit på Systembolaget.

  Bredvid O.P. Andersons Julaquavit hittar vi detta år danska Bröndums Julakvavit. Bröndums räknas som Danmarks äldsta snapstillverkare och julakvaviten är klassiskt dansk med en hög alkoholhalt om 45% och med smak av dillfrö, kummin och citronskal. Vill du släcka törsten med den här anrika godingen bör du dock skynda dig. Bröndums Julakvavit släpps i limiterat antal och det är första gången den står på Systembolagets hyllor. 

  Primas julakvavit på Systembolaget.

  Sist men inte minst har vi trotjänaren Prima Julsnaps, som gör sitt 24:e år i julens tjänst. Prima har under åren varit en årgångssnaps med nytt recept varje jul och flera av de tidigare recepten har sedan blivit egna produkter, såsom Läckö Slottsaquavit och Rånäs Brännvin, men sedan 2014 har receptet varit detsamma.

  Årets julsnapsar finns just nu i Systembolagets butiker.

 • Få kingmagazine.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!