• Få kingmagazine.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Breitling hedrar flyg-gulderan med ny klockkollektion

  Breitling hedrar flyg-gulderan med ny klockkollektion
  Breitling Navitimer 1 B01 Chronograph 43 TWA Edition

  Inget klockmärke är så intimt förknippat med flygning som Breitling, och få klockmärken är samtidigt så polariserande i sin framtoning, design och attityd.

  Léon Breitling startade sitt urmakeri 1884 och tidigt inriktades man mot tidtagarur, kronografer och instrumentur för bl.a. flygning. Nu har det välkända klockmärket återigen visat sina starka band med flygvärlden- och historien.

  Nyligen lanserade Breitling sin första capsule-kollektion The Navitimer 1 Airline Editions. Ett släpp som firar varumärkets viktiga roll i flygningens guld-era och några av de mest symboliska flygbolagen under den tidsperioden.

  Kollektionen ska enligt klockmärket fånga andan av en minnesvärd tid för kommersiell flygning och är ett försök att återuppliva den stilrena estetiken från 1960-talets flygvärld.

  Samarbetet lanserades först med Swissair, följt av Pan Am. Nu har även TWA, Trans World Airlines, blivit en del av kollektionen, vars flygplan var en välbekant syn för kommersiell flygning under en stor del av 1900-talet.

  Läs mer om klockkollektionen på Breitlings hemsida

  Läs också:

 • Få kingmagazine.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!