• Få kingmagazine.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Weinås väljer: Säsongens snyggaste mockajackor

  Vi går mot ljusare och varmare tider och det är hög tid att se över utbudet av mockajackor. Ett plagg som känns lika lyxigt som ledigt. För våren har vi valt ut 6 favoriter som sträcker sig från klassiska bombers till mer sofistikerade field jackets.

  Artikeln publicerades först på Manolo.

  Mockajackan är en personlig favorit på King. Den känns i regel mer sofistikerad och elegant än motsvarigheten i skinn och har med sin matta lyster möjligheten att kombineras med såväl flanellbyxor som jeans eller chinos. Valet av modell och inte minst nyans spelar såklart stor roll för hur plagget kommer uppfattas. Om en perfecto i svart mocka ger rockiga vibbar så kommer en field jacket i sand- eller chokladbrun nyans istället flörta med en mer dressad och elegant klädsel. 

  Här är det viktigt att utgå från sin egen stil och garderob. Vill man att mockajackan enkelt skall kunna kombineras med så mycket i garderoben och kanske agera substitut till en kavaj eller är ambitionen att bära den som en avslappnad kontrast till det mer dressade?

  Vi har valt ut modeller som täcker alla tänkbara situationer och stilar och försökt anpassa prisbilden till olika plånböcker. 

  AMI

  En karamellfärgad bomberjacka från franska AMI. Perfekt till ljusa jeans i vår och en modell vi skulle bära med en klassisk vit t-shirt eller tunnstickad kashmirtröja för sann Steve McQueen-känsla.
  11 105 kr.

  Our Legacy

  Ett mer rockigt alternativ för de som vill hitta ett ledigt alternativ till sin dressade klädsel. En avskalad skjortjacka i svart mocka från svenska Our Legacy. 
  5 799 kr.

  Brunello Cucinelli

  Den här lyxiga modellen i mörkblå mocka från Brunello Cucinelli har stora utanpåliggande fickor som drar tankarna till en klassisk pilotjacka. Kombinera med råjeans och mörkblå t-shirt för en klädsel helt ton-i-ton. 
  47 400 kr.

  Mr P

  Vissa läsare kanske känner igen den här modellen från förra veckans fredagsinspiration. Det är en shearlingjacka i mörkbrun mocka från Mr Porters egna linje Mr P. Den avtagbara kragen gör att jackan fungerar utmärkt både under tidiga som sena våren. 
  9 900 kr.

  Stòffa

  En Field Jacket är en av de mest sofistikerade versioner av mockajackan vi kan rekommendera. Den agerar mer som ett komplement till en kavaj och kan t om bäras över en sådan som ytterplagg under våren men fungerar också utmärkt i mer lediga sammanhang med jeans, ljusa chinos eller pressade ullbyxor. Här i den ljusgrå nyansen cement. 
  18 500 kr.

  Manto

  Det för många okända varumärket Manto gör riktigt fina mockajackor från Mantova i norra Italien. Hela produktionen sker i hemlandet och här hittar vi en klassisk Blouson i mullvadsgrå mocka. 
  15 950 kr.

 • Få kingmagazine.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!