• Få kingmagazine.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Weinås väljer: Säsongens 6 snyggaste regnrockar

  Senaste veckan i Stockholm har gjort oss plågsamt medvetna om hur stor plats ett vattenavstötande ytterplagg har i den manliga garderoben. Här är därför sex favoriter som kan kombineras i flera lager under tidig vår men också bäras en bit in på sommaren.

  Weinås väljer: Säsongens 6 snyggaste regnrockar

  Artikeln publicerades först på Manolo.

  Egentligen är en regnrock det kanske elegantaste och samtidigt praktiska alternativet som finns för regniga dagar. Paraply är trevligt men kan vara både omständigt och lätt att förlägga. Regnrockens största fördel är att den beroende på vad man bär under kan täcka ett användningsområde från tidig vår till sen höst.  

  När man ska välja färg på sina regnrock finns det tveklöst ett par klassiska nyanser förknippade med modellen. Beige eller sandfärgad är en trenchcoat-klassisker. Mörkblått är lite mer diskret och kan vara lite extra intressant för kvällsaktiviteter eller över de mest formella plagg där mörka nyanser i regel är mer lättburna. Utöver dessa är toner av mörkbrunt och olivgrönt riktigt snyggt mot det mesta i garderoben. 

  Rent modellmässigt så vill vi slå ett slag för klassiker så som just trenchcoat och mac med eller utan bälte i midjan. Tänk på att välja en modell med mer tilltagen längd så att vattnet faktiskt rinner av nederdelen av rocken och inte hamnar över bärarens ben och skor. 

  Burberry

  Superklassikern från Burberry.
  19 270 kr.

  Uniqlo

  För de med begränsad budget erbjuder Uniqlo snygga regnrockar till väldigt lågt pris.
  825 kr.

  Mackintosh

  Klassisk Mac från ursprungsleverantören i khakifärgad och behandlad bomull.
  8 812 kr.

  Berg & Berg

  Modellen Nisse från Berg & Berg är samma Raglanrock som man lanserade i höstas i ull men här i ett Ventile-tyg i bomull med vattenavstötande egenskaper. Modellen finns i fyra färger varav detta är Olive.
  8 290 kr.

  Emporio Armani

  En ljus och ofodrad trenchcoat från Armani som passar allra bäst under sena våren.
  7 499 kr.

  Cesare Attolini

  Handsydd Mac från Cesare Attolini i Loro Pianas vattenavstötande koncept "Storm System".
  41 000 kr.

  Läs också:

 • Få kingmagazine.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!