• Få kingmagazine.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Restaurangen, cocktailbaren och hotellet – den enda Amsterdamguiden du behöver i vår

  Hotellet, restaurangen, baren, festivalen och shoppingen: King har samlat det trevligaste från den missförstådda staden som kan mer än coffee shops och Red Light District.

  Restaurangen, cocktailbaren och hotellet – den enda Amsterdamguiden du behöver i vår

  Amsterdam har länge fått leva med bilden av att vara Europas högfäste för lösdrivande stoners och halvnakna kvinnor i skyltfönster. Men bakom den förlegade fasaden, som förvisso stämmer än i dag, väntar en fantastisk weekendstad myllrande av kreativitet som tar sig uttryck i musik, konst, mode, inredning, design och inte minst mat.

  Visst, du kan fortfarande gå på rejv i nedlagda fabrikslokaler eller röka trollholk på turistiga coffee shops, men har du inte växt ifrån det? Unna dig i stället en sofistikerad långhelg med högklassiga restauranger, trivsamma cocktailbarer och fulländade hotell. Våren är utan tvekan den bästa årstiden att besöka Amsterdam, dels är det då arkitekturen och kanalerna kommer till sin rätt och dels är det då tulpanerna blommar.

  Att uteserveringarna öppnar och att vädret tillåter turer med kanalbåtarna är en ren bonus. King har samlat det trevligaste staden har att erbjuda för att du ska kunna möta våren i Amsterdam på bästa möjliga vis. Håll till godo!

  Hotell

  Maison Rika

  Detta 1600-talstownhouse tjänade tidigare som galleri, men fungerar i dag som litet hotell under namnet Maison Rika. Snyggare kan man inte bo, vilket har bevisats gång efter annan när medier som Vogue, Monocle, Goop, Elle, och Louis Vuitton City Guide har hyllat boutiquehotellet.

  Shopping

  Patta

  Amsterdambaserade Patta är i dag ett av världens starkaste streetwearvarumärken. Men allt började med butiken på Zeedijk – en mytomspunnen gata som löper genom hela Chinatown. Missa inte!

  Lunch

  Boca's

  Ett smörgåsbord för hipsters, i dubbel bemärkelse. Boca's serverar sanslöst goda mini-mackor (holländska tapas om du så vill) för både veganer och köttätare. Detta till de ljuva tonerna av 80-talsfunk.

  Middag

  Lion Noir

  Visserligen inte en typisk nederländsk restaurang men en ack så trevlig fransk. De chica gästerna, de gröna väggarna och den dämpade belysningen skapar en högst Instagramvänlig atmosfär.

  Bar

  Door 74

  En sofistikerad speakeasy-bar som ligger gömd bakom en anonym port mitt i centrala Amsterdam. När du hittat rätt dörr är det bara att ringa på klockan, smita in och dricka drinkar i absolut världsklass.

  Festival

  Dekmantel

  Skivbolaget Dekmantel driver en självbetitlad festival som även råkar vara en av världens mest respekterade i sin genre. De bästa akterna inom techno och house samlas varje år (31 juli–4 augusti) i Amsterdamse Bos – ett grönområde trippelt så stort som Central Park – för en storslagen utomhusfest.

  Museum

  Stedelijk Museum

  Gillar du modern konst och design ska du styra stegen mot Stedelijk. Väl på plats har du minst en halvdag framför dig i sällskap av Willem de Kooning, Jackson Pollock, Andy Warhol och Jeff Koons. Smidigt nog ligger museet precis bredvid Rijksmuseum och Van Gogh-museet.

  Komma dit

  Norwegian

  Flyger du från Stockholm tar det två timmar. Den resvane har mellanlandat på Schiphol både en och två gånger, och vet att flygplatsen är en av Europas bästa. Välj med fördel Norwegian som har direkt-flighter till bra priser; räkna med att landa strax norr om tusenlappen, tur och retur.

  Artikeln publicerades först på Café.

 • Få kingmagazine.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!