• Få kingmagazine.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • 5 favoriter från världens lyxigaste klockmässa

  I går kom chefredaktör Per Nilsson, Kings grundare och allsmäktige ledare, tillbaka från klockmässan SIHH, Salon International Haute Horlogerie, i Genève . Här listar han sina fem personliga favoriter från mässans många nyheter.

  1. Vacheron Constantin, Overseas Ultra Thin Tribute to 222

  – Underbar hyllning till märkets stålklassiker 222 som släpptes 1977. Den här versionen kommer med band i både kalvskinn och länk vitguld. Cirkapris, 650 000 kronor.

  2. Cartier, Drive de Cartier

  – Helt ny modellserie från det klassiska juvelhuset med de många klockklassikerna och de egentillverkade urverken. Cirkapris, 60 000 kronor.

  3. IWC, Automatic 36

  – IWC stod för största OCH minsta klocka för oss män. Älskar den här minimalistiska och helt nya modellen ur pilotserien. Klockan är nätta 36 millimeter i diameter och riktar sig främst till damer och "asiatiska män med små handleder" för att citera deras varumärkesansvariga. Jag har aldrig känt mig så asiatisk som med Automatic 36 runt handleden. Pris, 55 000 kronor.

  4. Audemars & Piguet, Royal Oak Concept Supersonnerie

   

  – AP satsar mest på gult guld i år men tid har även lagts på att ta fram konceptklockan Royal Oak Concept Supersonnerie. Jag skulle ljuga om jag sa att jag tycker den är snygg och att jag skulle vilja bära den men med tanke på att samlarvärdet kommer bli vansinnigt högt så skulle jag inte säga nej om jag mot alla förmodan fick frågan att köpa den här välljudande klockan som är tillverkad endast i ett exemplar. Cirkapris, 5 500 000 kronor.

  5. Jaeger-LeCoultre, Reverso Tribute Duoface

  – Smakfull version av den vändbara klassikern Reverso från 1931 och som med andra ord firar 85 år i år. Färgen är framtagen för att färgmatcha en midnattsblå smoking och vad finns att inte gilla med den tanken? Cirkapris, 125 000 kronor.

 • Få kingmagazine.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!