• Få kingmagazine.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Kolla in Eric Claptons otroliga klocksamling

  Kings klockexpert Andreas Weinås tar en närmare titt på Eric Claptons legendariska klocksamling.

  Eric Clapton är mästare på både Fender och Rolex. Foto: Getty Images

  Eric Clapton är i min mening den kändis som får ses som den största klockkonnässören de senaste 30 åren. Utöver en karriär som en av världens främsta gitarrister och musiker har han haft en av världens mest intressanta klocksamlingar bestående av framför allt unika Rolex och Patek Philippe.

  Då Clapton fortfarande är en stor samlare finns det säkert en hel del unika klockor som endast han själv och möjligtvis familjen Stern känner till men här är en del av de fantastiska modeller man sett på hans handled genom åren.

  Patek Philippes referens 5004 som togs ur produktion för några år sedan är inget mindre än en evighetskalender med split second-kronograf. En av företagets mest imponerande skapelser som kan betinga norr om 2 miljoner kronor på auktion.

  Clapton med en lite mer ödmjuk sportrolex i form av nya keramiska GMT Master II ref. 116710.

  För ett tag sedan såg vi en av Claptons före detta klockor slå rekordet för världens dyraste Daytona när den såldes på Philips auktion One för 11,8 miljoner kr.

  Den tveklöst häftigaste och mest omskrivna av Claptons klockor är Pateksamlarnas heliga graal: referens 2499 i platina. Modellen finns i endast två exemplar där det ena sitter i Pateks museum i Genéve. Klockan såldes på Christie's i november 2012 för hissnande 31,7 miljoner kr.

  En extremt ovanlig Patek Philippe ref. 5970 med arabiska siffror (referensen gjordes i övrigt endast med stavindex) och länk tidigare ägd av Clapton såldes nyligen på Sotheby's för hela 3,6 miljoner kr. Dubbelt så mycket som förväntat.

  Eric Clapton i vad som ser ut att vara en vitguldsversion av samma klocka med arabiska index och minst lika ovanlig.

  Claptons ikoniska Yachtmaster-prototyp som finns i endast några få exemplar.

  Clapton på scen med en vintage Daytona på klassiskt svart bundband för äkta Paul Newman-känsla.

  Eric Clapton var även under en period officiell ambassadör för Rolex. Här i reklam för Rolex Day Date i platina.

 • Få kingmagazine.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!