• Få kingmagazine.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Här är världens mest smakfulla coffee table-böcker

  15 böcker som är lika trevliga att bläddra i som att dekorera hemmet med.

  Different Vision on Fashion Photography

  Peter Lindbergh

  Taschen, 513 kr.

  Modefotografen Peter Lindbergh har jobbat för de största modehusen och magasinen och har genom åren tagit ikoniska porträtt av modeller som Cindy Crawford, Naomi Campbell och Linda Evangelista. Boken A Different Vision on Fashion Photography innehåller över 400 bilder från hans karriär, varav flera tidigare opublicerade.

   

  Dalí – Les dîners de Gala Salvador Dalí

  Taschen, 392 kr.

  Salvador Dalís surrealistiska kokbok är ett måste i var mans kök. Med 136 recept tar konstnären med dig på en skruvad kulinarisk resa, illustrerad av honom själv. Så här beskrev han själv boken: "Om du är en sådan som räknar kalorier och ser en trevlig middag som ett straff, stäng genast den här boken. Den är alldeles för levande, aggressiv och oförskämd för dig."

   

  Vanity Fair 100 Years Graydon Carter

  Abrams, 369 kr.

  Ett minst sagt händelserikt sekel (1913–2013) sett ge­­nom det amerikanska magasinet Vanity Fairs knivskarpa blick. Tillsammans med tidningens redaktörer presenterar den hårfagre före detta chefredaktören Graydon Carter de bästa artiklarna, illustrationerna och bilderna som Vanity Fair har åstadkommit under 100 år.

   

  The Impossible Collection of Wine

  Enrico Bernardo

  Assouline, 6 096 kr.

  Om du är en vinkonnässör (eller åtminstone vill framstå som en) så är The Impossible Collection of Wine boken för dig. Enrico Bernardo är en av världens mest respekterade sommelierer, och i den här boken tar han på sig det ärofyllda uppdraget att utse 1900-talets bästa viner. Boken förvaras i en snygg träbox och ska alltid ligga framme när du har gäster på besök.

   

  Factory – Andy Warhol

  Stephen Shore

  Phaidon, 545 kr.

  Som tonåring i mitten av 1960-talet tillbringade den amerikanske fotografen Stephen Shore två år i Andy Warhols legendariska studio The Factory på Manhattan. Den unge Shore dokumenterade allt han såg, och stjärnor som Lou Reed, Edie Sedg­wick och Yoko Ono fastnade alla på hans lins. Nu ger Shore en unik inblick i The Factory och samlar det bästa från sina år hos Warhol. Ett måste för popkulturnördar.

   

  Art House

  Alisa Carroll

  Assouline, 685 kr.

  Föreställ dig att du bor i LA. Föreställ dig sedan att du bor i ett hus med utsikt över hela LA. Fyll sedan hemmet med några av de mest exklusiva möbler du kan tänka dig. Häng därefter upp tavlor av världens mest namnkunniga konstnärer på väggarna. Detta är verkligheten för konstsamlaren Chara Schreyer och inredaren Gary Hutton som i den här boken tar dig med på en rundtur i några av de fantastiska hem som duon har inrett tillsammans.

   

  Tom Ford

  Bridget Foley

  Rizzoli, 776 kr.

  Mannen, myten, miljonindustrin Tom Ford finns givetvis även som coffee table-bok. Förutom att den är toksnygg är boken en komplett katalog över Fords tid på Yves Saint Laurent och Gucci mellan åren 1994 och 2004. Fotografer som Richard Avedon och Helmut Newton har bidragit med innehåll och förordet är skrivet av modebranschens grand old lady tillika Vogues chefredaktör Anna Wintour.

   

  Valentino Garavani – Una grande storia italiana

  Armando Chitolina

  Taschen, 12 000 kr.

  En 738-sidig hyllning till kungen av couture, Valentino Garavani. Fantastiska arkivbilder i storformat samsas med några av modeskaparens klassiska designskisser från 50- och 60-talet. Bokens trevliga omslag går givetvis i Valentinos signaturfärg röd.

   

  Take Ivy

  Teruyoshi Hayashida

  Powerhouse, 213 kr.

  Boken som definierade preppystilen. Take Ivy är den legendariska modebibeln från mitten av 1960-talet där fyra japanska stilentusiaster reser runt mellan USA:s mest kända elitskolor och fångar en tidsanda som förändrar herrmodet för all framtid. Ett av bokens största fans är Ralph Lauren.

   

  Studio 54

  Ian Schrager

  Rizzoli, 605 kr.

  Ingen nattklubb är så mytologiserad som Studio 54. I coffee table-boken med samma namn bjuder klubbens grundare Ian Schrager på förstahandsstoff i form av anekdoter och hundratals bilder från New York-klubbens vida omtalade nätter. Glamour möter dekadens i en stjärnspäckad symbios.

   

  Greatest of All Time: A Tribute to Muhammad Ali

  Jeff Koons

  Taschen, 800 kr.

  En adrenalinpumpad coffee table-bok tillägnad tidernas bästa boxare Muhammad Ali. Boken är fylld till bredden av artiklar, intervjuer, essäer och bilder (drygt 3 000 stycken) och mycket av materialet har aldrig visats tidigare. Greatest of All Time finns även i en limiterad monsterutgåva á 45 600 kr, signerad av både Jeff Koons och Muhammad Ali i egen hög person.

   

  A Man and His Watch

  Matthew Hranek

  Artisan, 246 kr.

  Paul Newman bar sin Rolex Daytona varje dag i 35 år fram till sin död. Franklin D. Roosevelt bar sin Tiffany i guld när han skakade hand med Churchill och Stalin vid Jaltakonferensen. Här berättar klocksamlaren Matt Hranek historierna bakom världens mest klassiska klockor.

   

  Modernism Revisited

  Julius Shulman

  Taschen, 4 226 kr.

  Julius Shulman är en av historiens mest tongivande fotografer inom arkitektur. Med åren har han kommit att bli synonym med kalifornisk modernism som slog igenom stort över världen under 1950- och 60-talen. Hans mest inspirerande bilder finns samlade i den utmärkta boktrilogin Modernism Revisited.

   

  Ralph Lauren

  Ralph Lauren 

  Rizzoli, 322 kr.

  En äkta tungviktare både vad gäller huvudperson och bok. I Ralph Laurens självbetitlade mastodontbok får man med hjälp av texter och drygt 700 bilder en djupare förståelse av världens kanske mest inflytelserika herrmode­designers någonsin. Den är lika trivsam att bläddra i som att inreda vardagsrummet med.

   

  Private

  Giancarlo Giammetti 

  Assouline, 2 050 kr.

  En självbiografi i coffee table-format av Valentinos högra hand sedan över 50 år tillbaka, Giancarlo Giammetti. Från barndomen i krigets Italien till det slumpartade mötet med Valentino på ett kafé i Rom. Personliga dagboksanteckningar och exklusiva foton från en spännande modekarriär.

   

 • Få kingmagazine.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!