• Få kingmagazine.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • King kröner – månadens måsten

  Fem stilfulla prylar som väcker obotligt habegär hos redaktionen just nu.

  Röshults portabla bbq-grill

  Tiden då du köpte dina grillar på den lokala bensinmacken för 49:90 är över. Tro oss, du är bättre än så. Svenska Röshults nya bordsgrill i rostfritt stål må kosta dig en månadslön, men du får en portabel bbq-grill som garanterat kommer att sticka i ögonen på dina missunnsamma grannar. Vilket, i slutändan, ändå är det enda som betyder något. BBQ table grill, signerad den prisbelönte belgiske produktdesignern Mathias de Ferm, är tillverkad i samma exklusiva material som Röshults större grilldon och gör sig lika bra på en rosélunch i trädgården som en heldag på stranden med din allra mest välbeställda vänkrets.

  19 995 kr.

   

  Stutterheims regntäta känga

  Lite regn är ingen anledning att tappa ­stilen. Med svenska regnrocksmakarna Stutterheims nya skomodell Rainwalker, framtagen i samarbete med slovakiska ­skomakarna Novesta, kan du gå långt – ­oavsett väderlek. Skodesignen är baserad på chelsea-kängans klassiska silhuett, som upp­daterats med en kontrasterande sula i rött, grått eller vitt. Materialet i 100 procent naturligt gummi anpassar sig efter bärarens fötter och modellen funkar, precis som Stutterheims regnrockar, lika bra för båda könen. Upplagan är limiterad, så det finns all anledning att hänga på låset.  

  1 199 kr.

   

  El Dorados maxade årgångsrom

  Alla vägar bär till Rom. Eller Guyana i norra Sydamerika, i det här fallet. Det lilla kustlandet, som trots det
  geografiska läget officiellt tillhör Karibien, har en rik historia av romdestillering och räknas av kännare som en av världens mest intressanta romproducenter. På Demerara Distillers, landets numera enda aktiva destilleri, vilar upp till 85 000 romfyllda fat av amerikansk vitek som tidigare använts för lagring av bourbon. El Dorado, destillatets mest kända varumärke, är ett riktigt, hrm, riktigt  eldorado för romkonnässörer. Prisvärda nyheten El Dorado 8 years old (nr  532) gör sig utmärkt som drinkbas, medan producentens mer komplexa årgångsrom Rare collection med fördel avnjuts som avec med en bit mörk choklad. Rom-

  1 575 kr  (Nr 40088)

   

  Boses trådlösa sportlurar

  Trådlösa in ear-hörlurar, populärt kallat true wireless, är stekhett bland audiofiler. Nu har tekniktrenden även spridit sig till sportsegmentet. SoundSport Free är ljud­jätten Boses senaste tillskott till produkt­kategorin. Lurarna är företagets första helt trådlösa in ear-lur, konstruerad för att sitta bekvämt på plats även under högintensiva träningspass. Kontaktytan fördelas jämnt i innerörat, och fenan följer ytterörats naturliga form. Öron­snäckorna, som motar både regn och svett i grind, spelar upp till fem timmars ljud på en laddning, vilket torde vara fullt tillräckligt även för den mest maniske motionär. Den patenterade akustiska designen i kombination med Bose Digital Signal Processing ger ett fylligt och balanserat ljud, fritt från knaster och sprak som tidigare varit utmärkande för true wireless-lurar när anslutningen är svag. Plus i kanten för Bose Connect-appen som hjälper dig att hitta öronsnäckorna vid tillfällen av akut tankspriddhet.

  2 199 kr.

   

  VIU:s glassiga solglasögon

  Sofistikerad dekadens är devisen när varumärkena Uniforms for the Dedicated och VIU slår sina påsar ihop och släpper en rad smakfulla solglasögon tillsammans. Svenska hipstervarumärket Uniforms for the Dedicated med designern Rasmus Wingårdh i spetsen är för många kända sedan tidigare, medan schweiziska VIU, specialiserade på högkvalitativa glasögon, är något av en uppstickare i branschen. Samarbetskollektionen går under namnet Safari Vice och består av tre modeller, var och en designad i Zürich och handtillverkad i Dolomiterna. Brillorna finns att köpa på varumärkenas respektive hemsida och i utvalda VIU-butiker nu. 

  1 890 kr.

 • Få kingmagazine.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!