Fem sätt att knyta en scarf

 

Bild 429014
Scarfen:
- Ozwald Boateng, köpt på Libertys i London. Funkar till det mesta, även när det är varmt ute.
Knuten:
- Här använder jag en vanlig ring som spänne. Det är bara att trä på den och sen dra åt så hårt man själv vill. Det gäller att hitta en ring som är lagom stor för scarfen, så att den både går att få på och inte ramlar av. Jag fick idén när jag var uttråkad på ett flygplan.
Bild 429015
Scarfen:
- Från Eton, ett prov från kommande vårkollektionen. NK har köpt in den. Den är lyxig med två olika tyger, baksidan är svart.
Knuten:
- Ingen knut alls, passar bra att ha under kavaj – både vardagligt som här eller till fest, gärna tillsammans med fluga. Att ha den oknuten utstrålar elegans. Scarfen måste dock kännas relativt lyxig för att det ska funka bra.
Bild 429016
Scarfen:
- En kombination av en Dior och Ozwald Boateng-scarfen jag nämnde tidigare.
Knuten:
- Det kan bli lyckat att kombinera två mindre scarfar, som här knutet med en enkel ögla – där man helt enkelt viker den dubbel, lägger den runt halsen och drar båda ändarna genom öglan. Den här knuten funkar fram för allt till streetwear, men jag kan faktiskt använda den till kostym också. Slips kan ju kännas väldigt tråkigt ibland.
Bild 429017
Scarfen:
- Halsduk av okänt märke, troligen H&M.
Knuten:
- Enklast möjliga knut - som den du gör när du knyter skorna - gör en stor halsduk lite stiligare. Perfekt om du vill använda favorithalsduken även på sommaren.
Bild 429018
Scarfen:
- En gammal Paul Smith i siden inköpt på Judits Herr. Har tagit bort labeln, det gör jag alltid. Den stör bara. Köpa scarfs kan du göra second hand eller på marknader. Det behövs ingen designerlabel för att göra en snygg scarf.
Knuten:
- Samma knut som den ovan, men på sniskan. Funkar som både som finare evening wear, gärna då svart scarf till vit skjorta, och som mer casual till t-shirt eller skjorta. Scarfen bör gärna vara av siden och av den här längden.
GÖR DIN EGEN SCARF
Hitta ett tyg som passar – det kan vara av bomull, siden, linne eller vad som helst som känns bra. Klipp till en bit av rätt längd och sy till kanterna. Alternativen är att sy en fåll på sidorna, vika den dubbel och sy ihop eller att lyxa till det och sy ihop den med ett annat tyg. Dra i ändarna på kortsidorna för att skapa fransar.

Av: Text: Erik Gripenholm