• Få kingmagazine.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Fråga King: Köpa svensk eller italiensk kostym?

  Bild 429124
  Oscar Jacobson har tagit flera steg i helt rätt riktning de senaste säsongerna med detaljer som rullade slag, mjuka kavajaxlar och hög gorget.

  Hej


  Hur upplever du att kvaliteten kontra priset är på de svenska modemärkenas kostymer? Är det värt att betala 5500 kr för en Tiger eller Lindeberg?


  Finns det några märken som gör full kanvas med ett modernare snitt till hyfsat pris? Närmast jag kommit i min sökning är en Caruso med ett snitt mitt emellan trend och klassisk (enligt mig) och med ett litet för högt pris på drygt 8k.

  SVAR: Huruvida det är värt det eller inte att betala en viss summa för ett visst plagg eller märke är helt personligt. Vissa prioriterar att lägga lite mer på några få kostymer, andra lägger krutet på kvalitetsskor. Det är sällan man har råd att köpa alla plagg i garderoben i toppkvalitet och jag hade mycket hellre köpt kostymer från de svenska modemärkena än exempelvis skor. 


  Personligen tycker jag att det är ganska så rimliga priser och typisk design. Personligen föredrar jag Oscar Jacobson och Morris av de svenska märkena då dessa tydligt tagit ett stort steg mot en okonstruerad och ett mer neapolitanskt snitt, medan Tiger och J.Lindeberg (ej måttsydda delen) har en lite kortare och mer trendfokuserad siluett. 


  Caruso och även Mabro har som du är inne på full kanvas i sina kostymer men om du som bärare kommer uppskatta kvalitetsskillnaden i förhållande till pris är helt individuellt. Det finns även kostymer från de svenska tillverkarna som har full kanvas men då kostar de också runt 8 000 kronor. Om du vill hitta full kanvas billigare än så är nog bästa chansen på vår- eller höstrean eller på exempelvis yoox.com där många italienska märken i klass med Caruso finns tillgängliga till lägre pris.
  Andreas Weinås, Välklätt med Weinås

 • Få kingmagazine.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!