KÖR SNABBT

Så vinner du banracet mot polarna.

AV Redaktionen 23:12 / 26 / Oktober / 2011

1 FIXA EN BRA START
Börja på ettans växel och håll lagom varvtal
så att du inte får för mycket hjulspinn – ju mindre hjulspinn du får, desto snabbare kommer du i väg.

2 POSITIONERA DIG I KURVORNA
Om det är en vänsterkurva, lägg dig längst till höger innan du kommer in i svängen, gena längs insidan i kurvan och räta upp när du återigen närmar dig höger sida av körfältet.

3 BROMSA MINDRE
Med bromsen, alltså – använd växlarna i stället. Gå uppifrån och ner på alla växlar, och vice versa när du accelererar. Tänk även på att vara klar med växlingen innan du går in i en kurva, så att du kan koncentrera dig på kurvtekniken. Det är viktigt att du är snabb på kopplingen – där har du mycket tid att vinna. Undvik också att komma för snabbt in i kurvan, då får du stoppsladd och dålig utgång.

4 RUNDA RÄTT
När du ska köra om är det viktigt att bygga upp hastighet – och att överraska. Lägg dig bakom motståndarens bil och utnyttja hans slipstream (det minskar luftmotståndet), gå upp jämsides just före kurvan och kör om på insidan. Med andra ord: Gör allt som du fick lära dig av körskolläraren att du absolut inte skulle göra.

5 KÖR MJUKT MEN BESTÄMT
Små rattutslag är att föredra, annars finns det risk för tvära kast. Och titta aldrig bakåt, det gör dig bara stressad. Men om du absolut måste – gör det på raksträckorna. Avslutnings-vis: Använd hela banan. Det har du betalt för. 

2 kommentarer | Skriv kommentar

Detta innehåll är skapat av Kings besökare

Skriv en kommentar

Namn
Meddelande
Nedanstående fråga hjälper oss att hålla spam borta från sidan.

Vad blir tio plus nio? Skriv svaret i siffror:

Registrerar du dig och loggar in behöver du inte ange Captchan ovan när du skriver en kommentar.

Snabblänkar

Kings världsunika märkesgalleri