• Få kingmagazine.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Så matchar du klockan

  Att matcha klockarmbandet med resten av utstyrseln kan på papperet verka som något man utan problem skulle kunna göra i sömnen. Vi på King har sett tillräckligt många felmatchningar för att veta att så definitivt inte är fallet. Med detta i åtanke ger vi dig här grundkurs 1A i klockmatchningar.

  Foto: Fredrtik Ödman

  Nylonarmband: Dessa – ofta färgglada – armband ger ett sportigt, elegant och lekfullt intryck. Matchas med fördel till en lika avslappnat som uppklädd preppystil under ett gardenparty i exempelvis Bridgehampton eller Rosengård. Tänk mörkblå linnekavaj, urtvättad oxfordskjorta, smala bomullsbyxor och vita tygskor.

  Skinnarmband: Ett mörkt skinnarmband i kombination med ett lite nättare ur av valfri ädelmetall hamnar högt upp på formalitetsskalan. Ett silverur på mörkbrunt strutsarmband gör sig utmärkt till den mörkt blå kostymen på samma sätt som ett dito i svart krokodil fint accentuerar en smokings elegans. 

  Stålarmband: Stålklockans kategorisering som sportur känns idag lika modern som regeln om att aldrig bära bruna skor efter klockan 18. En klocka med stållänk – lite beroende på bredd och utförande – fungerar i de allra flesta sammanhang utom möjligtvis fracktillställningar inom den engelska högadeln. 

  Gummiarmband: Med ett gummiarmband finns det egentligen bara två vägar att gå rent matchningsmässigt. Antingen så väljer du att bära denna extremt sportorienterade accessoar till en avslappnad vardagsstil. Eller så bär du den till en dubbelknäppt, skräddarsydd italiensk kostym. Det sista alternativet fungerar förstås extra bra om ditt födelsenamn råkar vara exempelvis Diego Della Valle.

 • Få kingmagazine.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!