• Få kingmagazine.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Skräddarsytt utomlands

  Den ultimata guiden till skräddarsytt när du är utomlands.

  1. Fundera ut precis vad du vill ha, i detalj. Om du har en gammal kostym som du vill kopiera tar du med den, annars fungerar det med tydliga bilder från magasin eller liknande.

  2. Specificera detaljer om tyg, snitt, knäppning och passform. Ha alltid i åtanke att det lite smalare svenska modet inte är vanligt i öster. Med andra ord, var övertydlig.

  3. Den största utmaningen är förstås att hitta rätt skräddare. Be om rekommendationer från bekanta som besökt landet i fråga, eller sök på Google. Be alltid om referenser och titta på tidigare plagg skräddaren sytt upp.

  4. Vilken skräddare du än väljer kommer priset förmodligen att hamna långt under det svenska. Betala gärna lite extra för att få precis det du vill, och se till att alltid få två provningar för att rätta till eventuella misstag.

  5. Våga vara kritisk och lämna inte skräddaren innan du är 100 procent nöjd med din svid. När så är fallet ber du om att få kostymens fulla dokumentation av mått. På så sätt kan du beställa fler kostymer hemifrån.

  Bonustipset: Besök alltid skräddaren i början av semestern så att du gott och väl hinner med två provningar. Se till att den sista provningen inte infaller dagen före hemresan – annars riskerar du att åka hem med en missanpassad utstyrsel.


  Bonustipset 2: Ibland åker thailändska skräddare till Stockholm för att ta upp beställningar på vår hemmaplan. Håll utkik!

 • Få kingmagazine.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!