• Textstorlek A A
  • Hem
  • >
  • Manual
  • >
  • Ölexperten: Så serverar du...

Häll upp ölen på rätt sätt. Foto: Emma Danielsson

Ölexperten: Så serverar du bärsen med stil

Servera öl som ett proffs. Niklas Jakobson, grundare av mikrobryggeriet Stockholm Brewing Co, lär dig hälla upp ett snyggt och gott glas öl.

AV Rasmus Blom 14:32 / 14 / Oktober / 2015

GLASET

Glaset måste ha lite kupa för att få ut aromen. Se till att det är rent. Spola glaset med kallt vatten innan så häller det bättre och du slipper fula skummärken.

TEMPERATUREN

Ölen ska inte vara varm, men inte heller för kall. 10-12 grader är ofta den bästa temperaturen för att få ut smakerna. De flesta kylskåp är kallare, så ta ut ölen ur kylen lite innan du serverar.

SKUMMET

Många siktar på att få ner hela flaskan i glaset när de tar en öl hemma, men jobba istället på att få en tvåfingrars skumkrona. Häll rakt upp och ner i det stående glaset.

Niklas Jakobson är en av grundarna till Södermalmsbryggeriet Stockholm Brewing Co.

Läs mer:

Här är världens bästa barer

"Du kan inte bli bakfull av vår cognac"

Så dricker du whisky på rätt sätt

0 kommentarer | Skriv kommentar

Detta innehåll är skapat av Kings besökare

Skriv en kommentar

Namn
Meddelande
Nedanstående fråga hjälper oss att hålla spam borta från sidan.

Vad blir tjugo plus två? Skriv svaret i siffror:

Registrerar du dig och loggar in behöver du inte ange Captchan ovan när du skriver en kommentar.

Snabblänkar

Kings världsunika märkesgalleri