• Få kingmagazine.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

  • Stå ut med iskylan med varm choklad och whisky

    I skrivande stund visar temperaturen –20 grader. Den här vintern kräver inte bara varm choklad, den kräver varm choklad med sprit. Vi har det bästa receptet.

    Whiskylegenden Jim Murray beskriver Bowmore 15 Year Old Darkest som "felfri".

    Whiskyn Bowmore Darkest gör sig utmärkt i en varm choklad. Whiskyns lätta rökighet och tonerna av soltorkad frukt, choklad, kola och nötter gifter sig fint med kakao. Antingen häller du bara ner en skvätt av whiskyn i din varma choklad eller så gör du den riktigt lyxiga varianten efter recept nedan.

    Ingredienser:

    50ml Bowmore 15 Year Old Islay Single Malt Scotch Whisky
    15ml körsbärslikör
    10ml kanelsirap
    250ml mjölk
    11 gram chokladpulver
    1 kanelstång

    Så gör du:

    1. Värm mjölken i en panna och blanda med chokladpulver direkt i koppen.
    2. Tillsätt Bowmore 15 Year Old och resterande ingredienser; rör om.
    3. Garnera med en kanelstång och pudra över kakaopulver.

    Läs mer:

    Öl varje dag gör dig yngre och fräschare

    Så häller du upp bärsen på rätt sätt

    Här är världens bästa barer – Sverige hyllas

  • Få kingmagazine.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!