• Få kingmagazine.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Pinterest nya funktion – skanna kläder i din telefon

  Pinterest lanserar en ny funktion som gör det möjligt att skanna av kläder på stan, och få reda på var man kan köpa dem och hur de har stylats.

  Pinterest nya funktion – skanna kläder i din telefon

  Du går på gatan, ser ett par snygga skor och känner ett enormt sug efter att köpa ett par likadana. Problemet är bara att du inte har en aning om var du kan köpa dem. Detta scenario är snart ett minne blott. 

  Nu lanserar Pinterest en ny funktion som gör det möjligt att skanna ett föremål du vill veta var det kommer ifrån, och få svaret direkt i din telefon. Det skriver The Verge. Funktionen Lens liknas vid appen Shazam som gör det möjligt att identifiera musik. Det enda du behöver göra är alltså att fotografera föremålet du är nyfiken på, och sedan ger Pinterest dig alternativ på var du kan få tag i föremålet. 

  Foto: Istock.

  Som ett exempel så använde Pinterestgrundaren Evan Sharp funktionen Lens mot ett granatäpple, och fick då upp flera olika alternativ på granatäpplebröd, smörgåsar och även tips på hur man gröper ur ett granatäpple. 

  Om du fotograferar en tröja så får du upp olika sätt tröjan har använts på. Information och inspiration i ett. 

  Lens bygger på en visuell teknik som Pinterest först introducerade i november 2015. I appen kan nu relaterade pins hittas när du klickar på en cirkel i nedersta hörnet på varje pin. 

  Lens finns från och med i dag för iOS och Android i USA. När det kommer till Sverige är ännu inte klart. 

  Du missar väl inte KINGS nyhetsbrev?

  Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
 • Få kingmagazine.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!