• Få kingmagazine.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Philips fem favoriter - Cardiganen

  Ett välklätt, mysigt och tidlöst alternativ för många tillfällen.

  Philips fem favoriter - Cardiganen

  Den klassiska cardiganen har under de senaste säsongerna dykt upp mer flitigt bland många av de större aktörerna och modehusen. Beroende på användningsområde lämpar sig den något tunnare cardigan perfekt som ett lagerplagg under en kavaj eller kostym. En grovstickad cardigan gör sig istället bättre med en enkel skjorta eller t-shirt. Längre fram på våren bärs den utan problem som ett alternativ till en tunn vårjackan. 

  Cardiganen var historiskt sätt länge förknippad med militären, då framförallt som ett lagerplagg under uniformen i grova ulltyger för värmens skull. 

  Den stickade cardiganen har under slutet av 1900-talet och i början av 2000-talet hamnat i skymundan och inte riktigt fått den plats i rampljuset som den faktiskt förtjänar. Vid användning av kostym har istället den tredelande kostymen med tillhörande väst varit ett mer populärt alternativ.

  Idag ser vi återigen ett bredare utbud och även användande bland män i alla åldrar. De stickade utförandet tillverkas oftast i merino ull men även i bomull beroende på säsong. Cardiganen ger ett mer avslappnat uttryck även om den bärs till hel kostym, kavaj och udda byxa eller till jeans och skjorta.

  Här ser ni mina fem favoriter just nu. 

  Boglioli - Mr. Porter - 2600:-

  Polo Ralph Lauren - Mr. Porter - 2800:-

  Filippa K - Care of Carl - 1299:-

  Gant - Care of Carl - 2399:-

  Eidos Napoli - Mr. Porter - 4000:-

   

  LÄS MIN BLOGG HÄR. 

 • Få kingmagazine.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!