• Få kingmagazine.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Philip Conradsson: Inspireras av John F Kennedys klassiska stil

  I samband med att en rakare siluett återigen gör sig påmind efter en era av tajt sittande kavajer, åtstramade byxor och skjortor som nästintill spricker visar vi upp en alternativ look med fokus på komfort och hög kvalité.

  Philip Conradsson: Inspireras av John F Kennedys klassiska stil
  Foto: GettyImages.

  Den stickade eller virkade kavajen som i vissa fall påminner om den klassiska cardiganen är ett plagg att verkligen hålla ett extra öga på. Den skiljer sig dock framförallt i skärningen där den byggs upp på samma sätt som en okonsturerad kavaj, det vill säga utan mellanlägg och foder, ofta ser vi ett dubbelknäppt utförande som ger raka linjerna vid kavajens slut för ett snyggare fall. 

   

   

  Uppklätt möter nedklätt, perfekt för lediga dagar eller framtida semesterdagar. Foto: GettyImages.

  I sitt tunna men samtidigt kompakt stickade utförande får plagget den stabilitet den behöver för att enkelt följa bärarens axel utan att bli sladdrig eller hängig i passformen. Bomull och merinoull är de absolut bäst lämpade kvalitéerna och gör sig otroligt bra i färger som grått, brunt, beige och krämvitt för våren.

  John F Kennedys klassiska stil på golfbana och på segelbåten. Foto: GettyImages.

  Att hålla ögonen på, nummer två i ordningen är bomullsbyxan med resårband i midjan som får chinosen att gå under kategorin "dressad byxa". De kan kanske påminna om något morfar hade på sig under semestern på Kanarieöarna 1995 med jag väljer hellre att påminna er om John F Kennedys nochalanta seglar- och semesterstil. Hög komfort där uppklätt möter nedklätt, perfekt för lediga dagar eller framtida semesterdagar.

  *Den här artikeln innehåller sponsrade länkar. Läs mer här.

 • Få kingmagazine.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!