• Få kingmagazine.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Philip Conradsson: Så klär du dig i den vita byxan

  Ett fräscht och krispigt alternativ – vi guidar dig hur och vad du ska tänka för att redan nu hitta den ultimata sommarbyxan.

  Philip Conradsson: Så klär du dig i den vita byxan

  Den vita byxan upplevs ofta som ett svårare plagg än vad det egentligen är och mycket beror på att den bärs i kontrast med en mörkblå eller till och med svart överdel. Kombinera istället med mjuka och jordnära toner såsom grått, beige eller ljusbrunt för ett mer nedtonat uttryck där byxan inte hamnar i absoluta fokus utan istället går hand i hand med övriga plagg. 

  Känner man sig fortfarande inte helt övertygad är en byxa i benvitt eller gräddfärgat en utmärkt instegsmodell. Kontrasterna blir då inte lika tydliga eftersom man mer närmar sig det beiga som känns igen i de klassiska chinosen.

  Det finns två kvalitéer man bör lägga på minnet när det kommer till den vita byxan. Den första är givetvis bomull som ger ett styvare och rakare intryck. Satsa på en femficksmodell om du är ute efter något ledigt och avslappnat och en klassiska kostymbyxa med pressveck för en mer uppklädd och elegant känsla.

  Kvalité nummer två är linne som ger byxan en mindre styv karaktär genom sin tunnare väv. Linnekvalitén är också betydligt svalare än bomull och är därför mer kompatibel under de varmaste dagarna på året.

  Självklart har den vita byxan sina nackdelar då den är känslig mot både fläckar och smuts vilket man får ha med i beräkningarna och helt enkelt ha överseende med när man väljer dagens aktivitet.

  Så här matchar jag mina vita byxor: 

  Den här artikeln innehåller sponsrade länkar. Läs mer här.*

 • Få kingmagazine.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!