• Få kingmagazine.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Philip: 5 goda råd inför ditt nästa slipsköp

  Hur och vad ska man tänka när man köper slips? Här är 5 kloka råd inför nästa slipsinvestering.

  Philip: 5 goda råd inför ditt nästa slipsköp

  Att bära slips 2017 är inte lika självklart som det en gång var. Dresskoder förekommer allt mer sällan på arbetsplatser och endast vid specifika tillfällen eller möten är slipsen ett måste. Slipsen bör däremot inte vara något tvång utan istället något man vilja bära för att det är snyggt och för att man trivs i det.

  1. Ovan slipsbärare?

  Är du en nybörjare och ovan slipsbärare bör du hålla det enkelt och köpa en slips som funkar för varje tillfälle. Den mest klassiska slipsen behöver nödvändigtvis inte vara enfärgad men bör inte heller sticka ut eller ha ett heltokigt mönster. Satsa på en enfärgad eller diskret mönstrad slips i silke alternativt tunn ull. Marinblått, antracitgrått eller olivgrönt är färger som funkar året om och till de flesta av dina kostymer eller kavajer i garderoben.

  Diskret mönstrad slips från Drake.

  2. Mixa och matcha

  En slips behöver nödvändigtvis inte bäras till en skräddad kostym i tunn ull utan kan även kombineras med en kavaj och uddabyxa eller till en cardigan och jeans. Undvik att bära en silkesslips för en ledigare klädsel och satsa istället på en slips i grövre ull, linne- eller bomullskvalité som ger ett mindre formellt uttryck.

  Brun uddakavaj tillsammans med en grövre brun ullslips och krämtvia byxor

  3. Våga färg och mönster

  Slipsens uppgift är att förhöja din övriga klädsel till det bättre. En klassik marinblå eller grå kostym är inte alltid speciellt händelserik och kan därför behöva ett ansiktslyft. Våga ta ut svängarna i färg, form och mönster men undvik alltför gälla toner som skriker partiledamot eller studentmottagning. Tänk istället nedtonade kulörer såsom vinrött, mintgrönt eller en varm orange ton som adderar färg utan att ta över hela showen.

  Vinröd mönstrad slips från Eton.

  4. Tänk på knuten

  Hur du knyter din slipsknut är verkligen av yttersta vikt och bör anpassas efter slips. En grövre ullslips bör knytas med en enklare knut såsom en four-in-hand som inte ger en för vulgär och oproportionerlig stor knut. Pratar vi om silkeslipsen har du egentligen alla möjligheter. Genom sin nättare och tunnare kvalité blir knuten sällan för matig och går med lätthet att anpassa till det större eller mindre formen beroende på slipsknut. Tänk på att dra åt din slips oavsett vilken knut du använder.

  Perfekt knuten slipsknut - Borrelli Napoli

  5. Håll koll på bredden

  Satsa på en aningen bredare slips, ett bra riktmärke är att slipsen skall vara i alla fall 7 centimeter på sin bredaste punkt. De smalare alternativen har under perioder varit både populära och trendiga men är ingen klok investering över tid.

   

  För mer inspiration, stil och mode – läs min blogg HÄR. 

 • Få kingmagazine.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!