• Få kingmagazine.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Philip: Så klär du i läderskor - pennyloafern

  När våren äntligen verkar vara här för att stanna passar vi på att kika närmare på ett av de mest stilsäkra skoalternativen för vår- och sommarbruk, pennyloafern.

  Philip: Så klär du i läderskor - pennyloafern

  Historiskt sett sägs namnet "Penny" komma från den amerikanska preppystilen på 1950-talet då ungdomar placerade en penny (mynt) under skons ovanliggande plös som ett modestatment för att påvisa att man hade koll och var medveten om den rådande trenden.

  Pennyloafern kännetecknas av den ovanliggande plösen som går över vristen på skon och anses vara mer formell än tassle loafern. Materialvalen är mycket varierande men det mest förekommande är svart eller brunt skinn och brun mocka.

  Här är mina fem favoriter:

  Herring – James

  Den mörkbruna pennyloafern i skinn gör sig ypperligt till din klassiska marinblåa kostym men även till en ljusare linnebyxa i beigt eller vitt. Den mörkbruna pennyloafern i skinn får ses som den mest klassiska och är samtidigt otroligt lättmatchad.

  Ni hittar skon här.

  Crockett & Jones – Boston

  Engelska Crockett & Jones r verkligen en av de främsta tillverkarna när det kommer till välgjorda läder- och mockaskor. Modellen Boston har en rundare tå som ger ett mindre formellt uttryck som i kombination med den mörkbruna mockafärgen ger en mer avslappnad och lättsam känsla.

  Ni hittar skon här.

  Carmina – Robert

  Carmina fortsätter att leverera ett otroligt brett loafersutbud och är verkligen i framkant när det kommer till att utveckla produktgrupper, material och färger. Pennyloafern i färgen "tanned vegano" är en riktig favorit och är lika snygg till kostym som ett par tvättade jeans utan strumpor för sommaren.

  Ni hittar skon här.

  Loake - Eton

  Den mest formella loafern är självklart alternativet i svart skinn från Loake. Likt den mörkbruna loafern i skinn från Herring bärs båda alternativen fler månader i jämförelse med de andra tre. Klassisk och mycket tidlös!

  Ni hittar skon här.

  Carlos Santos – Polo Suede

  En ljusare loafer i mocka är svårt att motstå och ett måste i varje mans sommargarderob. Kombinera med ett par beiga chinos, ljusa jeans eller till en ljusare sommarkostym i linne eller bomull.

  Ni hittar skon här.

 • Få kingmagazine.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!