• Få kingmagazine.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Episka storfilmen Dunkirk med Christopher Nolan – här är andra trailern

  Efter nazitysklands snabba blitzkrig mot Frankrike trycktes de brittiska trupperna upp mot en liten hamnstad, i franska Dunkirk, i maj 1940. Cirka 400.000 brittiska och franska trupper var inkörda i en återvändsgränd, hopplöst förlorade inför tyskarnas stridsvagnar.

  Men då hände ett mirakel och det ska skildras i den nya storfilmen "Dunkirk", regisserad av Christopher Nolans. Filmen har premiär i juli och Christopher Nolans har tidigare gjort filmer som Memento, Batman-trilogin, Inception, Interstellar, med mera.

  Den första trailern på den kommande storfilmen har vi redan berättat om, här på Kingmagazine, då den visades hösten 2016. Men idag har det kommit en ny trailer som ger fler smakprov och givetvis kan vi inte undgå att berätta om dessa.

  Filmen Dunkirk har en liten svensk anknytning då Hoyte van Hoytema, en svensk-nederländsk filmfotograf baserad i Stockholm, står för fotot. Han har bland annat har vunnit tre guldbaggar för bästa foto. Hans Zimmer, som gjorde det häftiga soundtracket till Interstellar, är med även denna gången.

  I skådespelarlistan till Dunkirk ser vi bland andra Kenneth Branagh, Tom Hardy, Cillian Murphy och Fionn Whitehead.

  Vad hände då i Dunkirk, i slutet på maj och början på juni? Trots flera intensiva motattacker lyckades britter och fransmän inte slå tillbaka den tyska offensiven. Allt pekade mot ett totalt sammanbrott, men då stannade plötsligt de tyska trupperna för att omgruppera och fylla på förråden av bränsle och ammunition. Det gav ett litet andrum, som britterna inte var sena att utnyttja.

  Under tre dagar organiserades "Operation Dynamo" där varje flytande båt eller skepp i södra England användes för att transportera över trupperna från Dunkirk. Trots stora förluster och tyskt herravälde i luften lyckades cirka 330.000 soldater evakueras tillbaka från Dunkirk till England.

   

 • Få kingmagazine.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!