• Få kingmagazine.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Philip: Så klär du dig för helgens värmebölja

  Vilken helg vi står inför, äntligen. Bara hoppas att värmen kommer hålla i sig från och med nu. Hur tacklar du då den första riktiga sommarvärmen?

  Philip: Så klär du dig för helgens värmebölja

  Att klä sig för sommaren kräver såklart färre plagg, därför är det viktigt att lägga större fokus och viktigt vid de plaggen du väljer att bära. Som alltid är det viktigt att känna sig bekväm i det du bär men det finns några saker du behöver tänka lite extra när du väljer din sommarutstyrsel.

  Passformen

  För tajt sittande kläder är aldrig något att eftersträva, däremot är en smal siluett i många sammanhang otroligt snyggt och helt korrekt. För sommaren bör man dock tänka på att investera i plagg i aningen rakare passform. En smal eller tajt siluett ligger närmre huden och blir därför som ett extra skinn vilket i sin tur skänker extra värme. En rak passform blir luftigare och gör att plagget får andas på ett naturligare sätt.

  Materialet

  Givetvis har rätt materialval otroligt stor inverkan på klimatet. Genom att välja rätt material för rätt årstid gör man sig själv en stor tjänst. Självklart pratar vi framförallt om linne och bomull som är förknippat för vår och sommaren. Däremot är silke ytterligare ett material som i kombination med linne, bomull eller tunn ull ger en tacksam svalka mot kroppen.

  Färgerna

  Ett ljusare färgspektra är alltid att föredra för ett varmt klimat. När solen står som högst dras solljus till mörkare plagg medan de ljusa tonerna inte alls är lika känsliga. Vitt, beigt, ljusgrått och ljusblått är färger att föredra för att hålla sig sval. Givetvis kan du med enkelhet bära både marinblått, brunt eller mörkgrått men tänk då på ovanstående punkter för en behagligare upplevelse på uteserveringen eller sommarfesten.

  Eidos Napoli

  Det New York baserade företaget Eidos Napoli är ett mycket spännande och inspirerande varumärke som för varje säsong levererar unika och smakfulla plagg i ett skräddat med samtidigt avslappnat uttryck. Företaget grundades så sent som 2013 av ISAIA och den kreativa chefen Antonio Ciongoli som har rötter i Italien men bosatt i New York där alla plagg designas för att sedan tillverkas i Italien. Den marinblåa dubbelknäppta jerseykavajen är ett ypperligt alternativ att bära till udda byxa som ger en välklädd men inte överklädd framtoning.

  Ni hittar kavajen här.

  Club Monaco

  Ett par raka chinos i krämvitt är lika självklara för sommaren som de gråa flanellbyxorna är vintern. Tillverkade i en hållbar bomullstwill som ger ett mer klätt intryck och kan bäras till både skjorta och kavaj som till en enkel enfärgad t-shirt.

  Ni hittar byxan här.

  AMI

  Den bredrandiga skjortan är verkligen på tapeten just nu och ses i både avslappnade och mer formella alternativ. Denna ljusblårandiga skjorta från AMI går under kategorin avslappnad men kan bäras med lätthet till både till en kavaj som uppknäppt till en vit t-shirt.

  Ni hittar skjortan här.

 • Få kingmagazine.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!