• Få kingmagazine.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Philip: 5 snygga linnekavajer

  Linnekavajen bör vara en självklar hörnsten i varje mans sommargarderob. Varför? För att den ger ett avslappnat men samtidigt klätt uttryck även under de absolut varmaste dagarna om året.

  Philip: 5 snygga linnekavajer

  När du ska investera i en kavaj finns det vissa saker du bör tänka på. Materialvalet är i denna artikel redan förutbestämt, däremot kan linnekvalité variera i tjocklek och upplevs ofta olika beroende på om kavajen är fodrad eller ofodrad. En ofodrad linnekavaj blir givetvis svalare i jämförelse med en fodrad. Samtidigt får du inte samma stadga i en ofodrad kavaj som i en fodrad vilket både kan ha fördelar och nackdelar och handlar framförallt om bärarens smak och tycke.

  Oscar Jacobson

  Vårt första alternativ kommer från svenska Oscar Jacobson som varje vårsäsong levererar både klassiska men även mer utsvävande och spännande linnekavajer i både mönstrade och färgglada sammansättningar. Denna beiga kavaj kommer i ett fiskbensmönstrat utförande i ett Prince of Wales mönster som kännetecknas av en underliggande botten av ljusare kulör med tunna linjer som löper både lodrätt och vågrätt över tyget. Framförallt känt är tyget bland märken från sitt ursprungsland, Storbritannien.

  Ni hittar kavajen här.

  Hackett

  Det Londonbaserade företaget Hackett närmar sig 40 år som varumärke och har under lång tid levererat konfektion av absolut högsta kvalité. Även här i en fiskbensmönstrad linnekvalité i en mellanblåfärg som till ytan upplevs tvättad vilket skänker ytterligare charm till plagget.

  Ni hittar kavajen här.

  Aspesi

  Treknäppt linnekavaj med utanpåliggande fickor från italienska Aspesi. Den olivgröna kavajen gör sig ypperligt till ett par beige eller krämvita byxor men även till ett par ljust tvättade jeans.

  Ni hittar kavajen här.

  H&M

  Ett mycket prisvärt alternativ hittar vi från H&M i en sobert och tidlöst utförande. Den marinblåa kavajen finns tillgänglig som både uddakavaj men även som hel kostym för den som önskar. Ett smart val att komplettera din klubb- eller bomullskavaj med för sommarens tillställningar.

  Ni hittar kavajen här.

  Morris Heritage

  Morris premiumkollektion Heritage visar för våren upp en mycket tilltalande kollektion. En personlig favorit är den brun/beige-rutiga kavajen i linne med ett tyg från italienska Angelico. En mycket lättmatchad kavaj för nästintill varje tillfälle som bärs med både en tunn grå ullbyxa, jeans eller chinos.

  Ni hittar kavajen här.

 • Få kingmagazine.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!