• Få kingmagazine.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Philip: Därför ska du satsa på en bomullskostym i sommar

  På jakt efter den perfekta sommarkostymen? Satsa på bomull som både kan bäras både som hel kostym och uddakavaj för samtliga av sommarens festligare tillfällen.

  Philip: Därför ska du satsa på en bomullskostym i sommar

  Att bära kostym på sommaren är långt ifrån en självklarhet. Det kräver ett helt annat tankesätt då det traditionella bärandet med välstruken skjorta och en hårt knuten slips inte rimmar med 25 gradig hetta. Hur går du då tillväga om du vill hålla ett stilfullt yttre utan att bli marinerad på insidan? 

  Svaret kan vara bomullskostymen. Det som framförallt förknippas med bomullskostymen är dess mycket tilltalande struktur. Då bomull i förhållande till många andra material är betydligt styvare får du genom bärande ett naturligt skrynkligt yttre och en mer avslappnad framtoning. Bomullen är även i förhållande till ull betydligt svalare mot kroppen vilket just möjliggör ett användande även under sommaren. 

  Den perfekta bomullskostymen kan mycket väl vara en hybrid mellan kavaj och uddabyxa. Med det menar vi att både kavaj och byxa bör kunna användas separat och inte alltid som hel kostym. Ett plus är ofta om  bomullskavajen är nästintill ofodrad då den blir mer följsam och samtidigt mindre varm.

  Oscar Jacobson

  Sommarkostymens sommarkostym från Oscars Jacobson i en mycket sober beige färg med utanpåliggande fickor i en ofodrad konstruktion. Den beigea bomullskostymen lämpar sig ypperligt för sommarens fester där kavaj och byxa med enkelhet kan bäras separat. Matcha kavajen men en vit skjorta och jeans eller byxan till en klassisk marinblå uddakavaj. Kostymen finns även tillgänglig att köpa separat, det vill säga bara som kavaj eller byxa.

  Ni hittar kostymen här.

  Suitsupply

  Ett mycket prisvärt alternativ hittar du från den holländska aktören Suitsupply som erbjuder väldigt mycket bomullskostym för lite pengar. Suitsupply har på väldigt kort tid tagit otroligt stor plats på marknaden genom att locka till sig unga medvetna män med kvalitativa tyger och mycket välskurna plagg i helt rätt design för vår rådande stilbildning. Den dubbelknäppta kostymen kommer med generösa peak lapel slag, utanpåliggande fickor i en tunn bomullskvalité från den mycket välkända tygtillverkaren E. Thomas.

  Ni hittar kostymen här.

  Boglioli

  En av de främsta italienska tillverkarna när det kommer till plagg av bomull är utan tvekan Boglioli. Vad Boglioli framförallt gör annorlunda i jämförelse med många andra tillverkare är att tvätta bomullstyget till en perfekt slitning. Den perfekta slitningen ger plagget den känsla och yta man vill åt efter en tids användande. En grå bomullskostym är likt en beige och blå, ypperlig att bära separat. Kavajen kan bäras till ett par krämvita byxor medan byxan kan matchas till både en beige och brun kavaj.

  Ni hittar kostymen här.

  För mer inspiration inom mode, stil och trender – läs min blogg HÄR. 

 • Få kingmagazine.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!