• Få kingmagazine.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Philip tipsar - 5 snygga och klassiska oxfordskjortor

  Oxfordskjortan är måste i varje mans garderob oavsett säsong. Här är mina fem snyggaste i sommar!

  Philip tipsar - 5 snygga och klassiska oxfordskjortor

  Oftast delas garderoben upp i höst- och vårsäsong då plagg i varierande material lämpar sig för olika årstider. Däremot finns det självklart undantag, trots att de är få, en av dessa plagg är den klassiska oxfordskjortan. Oxfordskjortan kännetecknas av sin grövre bomullskvalité och sin speciella struktur. Denna struktur fås genom en speciell vävteknik där garn tvinnas på ett helt unikt sätt som ger tyget en kompakt, slittåligt och grov känsla. En klassisk oxfordskjorta lämpar sig lika bra en varm sommardag som en kylig vinterkväll men bärs på olika sätt beroende på säsong.

  Förutom att oxfordskjortan med lätthet bärs året om kan den även bäras för både formella och mindre formella tillfällen. Vad som är viktigast då oxfordskjortan skall bäras till kostym är hur kragen ser ut. En högre button-down krage men längre skjortsnibbar och i så kallat "rullande" utförande gör sig bättre med slips i jämförelse med en mindre krage som anses mindre formell. Innebörden av en rullande krage och den mindre formella kragen presenteras utförligare längre ner.

  Drakes

  Ovan beskrevs i all enkelhet hur en högre button-down krage i ett rullande utförande bättre lämpar sig för slipsbärande. Allt som oftast har nämligen en högre button-down krage ett bredare mellanrum vid skjortkragens översta knäppning. På så sätt kan en slips enklare positioneras med en oxfordskjorta i kombination med att skjortsnibbarna är längre(med ett rull) samt vidare placerade. Här ser vi ett ypperligt exempel från engelska Drake's som är mästare på just denna typ av formella oxfordskjorta.

  Ni hittar skjortan här.

  Hackett

  För sommaren är det trevligt med färg oavsett plagg. Oxfordskjortan behöver verkligen inte alltid vara klassiskt vit eller ljusblå utan får gärna förekomma i färger som orange och gul som vi tagit med i artikeln, men även i färger som vinrött, olivgrönt eller marinblått.

  Ni hittar skjortan här.

  A Day's March

  Randiga skjortor är ofta underskattade och skänker mycket karaktär och lekfullhet till en enfärgad överdel. Det svenska märket A Day's March levererar en fantastisk oxfordskjorta av god kvalité för en mycket ringa peng. Lägg märkte till den mindre och ledigare skjortkragen som framförallt lämpar sig till en mindre formell klädsel.

  Ni hittar skjortan här.

  Brothers – East West

  Minst en vit oxfordskjorta bör finnas med i varje mans basgarderob och passar för i stort sätt alla tillfällen oavsett om ändamålet är jobb, fest eller till vardags. Oxfordskjortan är generellt sätt mycket stryktålig och håller över tid. Här i ett mycket prisvärt alternativ från East West som hittas hos Brothers.

  Ni hittar skjortan här.

  Acne Studios

  Ännu ett ledigare alternativ finner vi hos ett av Sveriges mest hyllade företag internationellt under de senaste åren, nämligen Acne Studios. Men sin bredspåriga rand i olivgrönt och vitt tillsammans med sin tunnare oxfordkvalité är denna skjorta ypperligt att matcha med ett par beigea, vita eller marinblåa chinos.

  Ni hittar skjortor här   

 • Få kingmagazine.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!