• Få kingmagazine.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Har du koll på de olika slipsmönstren?

  Hur ska man tänka när det kommer till mönstrade slipsar? Möjligheterna är till och börja med otroligt många och bärarens smak och tycke sätter egentligen bara gränserna.

  Har du koll på de olika slipsmönstren?
  Foto: Istock.
  Har du koll på de olika slipsmönstren?
  Foto: Istock.

  Trots att slipsen inte bärs lika flitigt som för bara ett tiotal år sedan är den fortfarande en av de absolut viktigaste accessoarerna för män. Personligen tycker jag det är mycket tråkigt att slipsbärandet minskat i den utsträckning det faktiskt har. Med stor sannolikhet beror det minskande bärandet på att klädkoder nästintill inte längre existerar på arbetsplatser. Självklart ser vi fortfarande klädkoder under tillställningar som bröllop, galor eller kanske till och med specifika fester med ett visst tema. Däremot tillämpas slipsen mer sällan då den inte längre är ett självklart inslag att kombinera med sin skjorta och kavaj.

  Här har jag valt att plocka ut några favoritmönster som är både klassiska och gångbara för varje tillfälle.

  Paisley slipsen

  Paisleymönstret anses ofta vara det absolut mest klassiska när det kommer till en slips mönsterbild. Mönstret kännetecknas av droppar som enligt sägande skall symbolisera livmodern. Paisleymönstret är ursprungligen ett persiskt mönster som fått sitt namn från den skotska staden Paisley. Mönstret har ofta en väldigt tongivande karaktär och gör sig därför bäst som just en accessoar och kontrast till en enklare överdel.

   

  Den randiga slipsen/klubbslipsen

  Från början var den randiga slipsens syfte ett sätt att visa tillhörighet för regemente eller form av klubb(därifrån kommer namnet klubbslips). Idag behöver man nödvändigtvis inte tillhöra varken regemente eller klubb för att bära den mycket eleganta klubbslipsen som med lätthet går att koordinera till både en hel kostym som till en kavaj och udda byxa.

  Den pricka slipsen

  Den pricka slipsen har även den en mycket lång historia och har burits av män världen över under väldigt lång tid. För bäraren som vanligtvis framförallt bär en enfärgad slips är den pricka slipsen en ypperlig instegsslips som blir både elegant och sober trots sin tydliga mönsterbild.

 • Få kingmagazine.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!