• Få kingmagazine.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Den stora butiksguiden - här är Stockholms bästa shopping

  Shopping i Stockholm? Här har Philip valt ut sina favoritbutiker.

  Den stora butiksguiden - här är Stockholms bästa shopping

  Stockholms butiksutbud håller verkligen en generell hög nivå och det är verkligen många butiker som är värt ett besök under weekendresan, semestern eller lördagens strosande. Det är lätt att hamna på de typiska shoppinggatorna där utbudet ofta är mycket bra men inte alltid det mest spännande och genuina.

  För varje säsong öppnar fler lyxvarumärket längs Birger Jarlsgatan vilket verkligen är ett kvitto på att vår huvudstad är något att räkna med internationellt. Senast i ordningen var modehusen Chanel och Céline som slog upp dörrarna till stockholmarnas stora förtjusning. I dagens artikel har jag valt ut några av mina favoritbutiker som enligt mig inte får missas när nästa shoppingtur står runt hörnet.

  Rose & Born – Grevgatan2

  På Grevgatan på Östermalm ligger den mycket välsorterade herrbutiken Rose & Born som öppnade dörrarna redan 1989. Mycket av produkterna levereras idag jämförelsevis med tidigare under eget label där tyger, skärning och design mycket noggrant väljs ut med största möjliga omsorg. Till det blandas klassisk konfektion med sportiga inslag tillsammans med en mycket kunnig, hjälpsam och proffsig personal.

  http://www.roseborn.com/

  Rose & Born

   

  Herr Judit – Hornsgatan 65

  För den som nödvändigtvis inte vill handla nytt eller helt enkelt är en vintagefantast är butiken Herr Judit unik i sitt slag. Här lämnas plagg in från Stockholms alla hörn men vad som tas in är inte vad som helst utan bara det bästa och mest välbevarade. Att hamna på galgen hos Herr Judit är därför inte alltid lätt men ett smultronställe att hitta fantastiska plagg på - till en förhållandevis mycket sparsam peng. Att prissättningen inte är skrymmande låg påvisar bara att plaggen som tas emot håller hög kvalité sätt till butikens normala standard.

  http://www.herrjudit.se/

  Herr Judit

   

  Nitty Gritty – Krukmakargatan 26

  Trots att Nitty Gritty ständigt känns aktuellt och helt rätt i tiden har butiken numera mer än 25 års erfarenhet och lärdom i bagaget. Samtidigt imponeras jag ständigt på butikens val av varumärke och vilka plagg som hamnar på galge då det ofta inte är de mest självklara. Butikens målsättning har sedan dörrarna slogs upp 1991 varit att gå ifrån allt vad varuhus innebär och istället fokusera på specifika varumärken och produkter som helt enkelt tilltalar butikens inköpare och funkar estetiskt i butikens miljö.

  https://www.nittygrittystore.com/

  Nitty Gritty

   

  Gabucci – Nybrogatan 14

  När det kommer till det bästa från våra italienska vänner är den familjeägda butiken Gabucci helt oslagbara. Med varumärken som Cesare Attolini, Loro Piana, Boglioli och Caruso talar utbudet sitt tydliga språk för den medvetna. Butiken är uppdelad i två sektioner med konfektion på nedervåningen och en sportigare sektion på övervåningen där alltifrån uddakavajer, jackor till tröjor och sneakers mixas och matchas på den typiska sättet som italienare egentligen bara klarar av.

  http://gabucci.se/

  Gabucci

   

  Paul & Friends – NK Hamngatan

  Den i mina ögon mest tilltalande butiken på NK är Paul & Friends belägen i ena hörnan av herravdelningen på våning två. Här blandas italienska varumärken såsom Aspesi, Barena och Herno med brittiska Drakes och svenska varumärken som Stutterheim och Eytys. Den stora variationen i kombination med Paul & Friends egendesignade plagg är en perfekt kombination där även den generella prisbilden är anpassad för både en större och mindre plånbok.

  http://www.paul-friends.com/

   

  Paul & Friends

   

  Skoaktiebolaget – Nybrogatan 23

  När det kommer till klassiska herrskor har intresset och efterfrågan under dem senaste åren ökat markant. Helt rätt i tid var skobutiken Skoaktiebolaget som etablerat sig stark bland Stockholms mest skointresserade män. I utbudet ser vi alltifrån de bästa brittiska tillverkarna såsom John Lobb men även den italienska tillverkaren Enzo Bonafé och spanska Carmina. Här blandas prissättningen i alltifrån instegsskor från runtomkring 1600 kronor till värstingskor med en prislapp som motsvarar en månadslön.

  https://www.skoaktiebolaget.com/

  Skoaktiebolaget

   

  Sneakersnstuff – Åsögatan124

  Sneakersmekkat i Stockholm ditt folk vallfärdar och köar i timmar för att vara med på de senaste släppen av helt unika och limiterade sneakersmodeller är verkligen fullständigt fantastiskt. Samtidigt är likväl den mindre hängivna kunden ett stående inslag i butiken som helt enkelt uppskattar ett unikt utbud utan att behöva vara värst. I dagens utbud av butiker tror jag den som fokuserar på en specifik produkt och samtidigt håller över tid kommer lyckas bäst.

  https://www.sneakersnstuff.com/sv

   

  Sneakersnstuff

   

  Jus – Brunnsgatan 7

  Lite avsides från den värsta hetsen och stressen kring Stureplan ligger den mycket högt ansedda butiken Jus. Butikens fokus ligger på streetwear där inredningen består av franska industrimöbler i en mycket tilltalande och abstrakt miljö. Här stöter vi kända varumärken såsom Comme des Garçons, Helmut Lang, Rick Owens, Haider Ackermann och Maison Margiela. Väl värt ett besök för den medvetna som uppskattar det lilla extra.

  http://jusstore.tictail.com/about

  Jus

 • Få kingmagazine.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!