• Få kingmagazine.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Philip: Här är höstens snyggaste flanellbyxor

  Äntligen är höstsäsongen här och när jag säger äntligen syftar jag framförallt till den klädmässiga aspekten av höstsäsongen. Plagg som flanellbyxan, rocken och de grövre kavajerna återkommer efter månaders väntan. För visst är det roligare att klä sig på hösten än vad det är på sommaren? Här är mina bästa val när det kommer till flanellbyxan.

  Philip: Här är höstens snyggaste flanellbyxor

  Den riktiga höstkylan närmar sig med stormsteg och det är viktigt att redan nu se över vad som behöver kompletteras i garderoben. Ett av de plagg man sällan kan få förra många av är flanellbyxan, i alla fall om man spenderar samtliga vintermånader i Sverige.

  Under de senaste åren har flanellbyxan fått ett rejält uppsving vilket gjort att den klassiska byxan tillverkats i fler varianter och framförallt passformer. En klassisk byxa i flanell har ofta en mer generös passform, ett snitt vi faktiskt börjar se mer av för varje säsong. För den som nödvändigtvis inte vill ha en flanellbyxa i generös eller rak passform finns det mängder med bra alternativ på marknaden. Ett gott råd är att investera några extra kronor i kvalité då en flanellbyxa av sämre kvalité sällan håller mer än en säsong. Tänk på att desto tajtare din flanellbyxa är ju mer stryk kommer den ta under bärande. Köp den gärna smal men inte tajt.

  Här är mina favoriter: 

  Gieves & Hawk

  Den mörkgrå flanellbyxan är i många avseenden den mest mångsidiga och framförallt lättmatchade oavsett överdel. Marinblått, beigt, brunt och ljusgrått är klassiska färger som alla gör sig ypperligt till den mörkgråa underdelen.

  Ni hittar byxan här.

  NN07

  En personlig favorit för hösten är byxan från NN07 som har en melerad och lätt ruggad yta som ger en unik karaktär och ett mer lättsamt uttryck än den klassiska flanellbyxan. På grund av sin mindre formella karaktär kan byxan enkelt matchas till en ledigare sko som en sneaker i mocka eller läder.

  Ni hittar byxan här.

  Morris Heritage

  Ett par ljusa flanellbyxor kan enkelt förhöja din övriga klädsel och förlänger sommaren på ett mycket tilltalande sätt. Nackdelen, som med alla ljusare plagg, är att byxan är mer känslig för smuts och fläckar. Däremot är byxan alla gånger värda ett par extra tvättar för att hålla högsta möjliga stilnivå även när vädret vill motsatsen.

  Ni hittar byxan här.

  Oscar Jacobson

   

   

  Sist men inte minns är den bruna flanellbyxan verkligen ett alternativ att ha med i beräkningarna. Givetvis finns det många utförande i varierande skala av brunt där den mellanfärgade faller mig bäst i smaken. Matcha den bruna flanellbyxan med beige, grå, eller blå överdel.

  Ni hittar byxan här.

  *Den här artikeln innehåller sponsrade länkar. Läs mer här.*

 • Få kingmagazine.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!